Tuesday , April 23 2024

Cluburile ameninţate de retrogradare cer să rămână în Liga I pe locurile celor care nu au primit licenta

viitorul-hagi

Reprezentanţii cluburilor Viitorul Constanţa, CSMS Iaşi, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ au solicitat, marţi, conducerii Federaţiei Române de Fotbal să se găsească o modalitate pentru a rămâne în Liga I pe locurile cluburilor care nu au primit licenţa.

Gheorghe Hagi (Viitorul Constanţa), Florin Prunea (CSMS Iaşi), Ion Butoi (Concordia Chiajna) şi Vicenţiu Iorgulescu (Ceahlăul Piatra Neamţ) au discutat, marţi dimineaţă, cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, după care s-au întâlnit cu oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal.

“Hagi, Prunea şi restul au plecat la federaţie împreună cu Vali Alexandru şi directorul de competiţii de la LPF. Din punct de vedere regulamentar, Hagi şi restul au dreptate. Pentru că Adunarea Generală a aprobat ca ediţia 2013-2014 a Ligii I să aibă 18 echipe. Când s-a luat decizia în Comitetul Executiv să nu se mai înlocuiască echipele (n.r. – cele care nu au primit licenţa) atunci trebuia să se vină cu o soluţie. Scrie iar DNA pe noi dacă hotărârea Adunării Generale este pentru 18 echipe şi noi facem 12”, a declarat Dumitru Dragomir, citat de agenţia Mediafax.

Preşedintele LPF susţine că trebuie să se găsească o soluţie pentru ca Liga I să aibă şi în sezonul viitor tot 18 echipe. “Nu ştiu forma. Eu ştiu că trebuie să rămână 18 echipe. Asta trebuie să hotărască Adunarea Generală şi Comitetul Executiv al FRF. Dar eu sunt pentru a respecta hotărârile Adunării Generale, pentru că altfel, pentru un vot democratic am fost trimis la DNA”, a precizat oficialul Ligii.

În acelaşi timp, Dragomir susţine că Rapid şi Universitatea Cluj ar trebui să rămână în Liga I şi afirmă că FRF poate da o decizie prin care să nu se ţină cont de caietul de licenţiere, aşa cum s-a procedat în cazul cluburilor din Liga a II-a. “Cum a putut Comitetul Executiv să rezolve problema Ligii a II-a şi să nu ţină cont de caietul de licenţiere poate şi la prima ligă să facă la fel, dar cluburile să nu joace în cupele europene. E la fel, problema este ca FRF să vrea să ajute Liga I. Bineînţeles că se poate şi ar fi şi legal. Fiecare e subiectiv, dar eu văd lucrurile în mare, U Cluj şi Rapid ar trebui să rămână în Liga I şi nu joacă în cupele europene. Dar noi suntem mai catolici decât Papa”, a mai Dragomir.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a respins dosarele cluburilor FC Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin pentru obţinerea licenţei de participare în ediţia 2013-2014 a Ligii I. Cele trei echipe vor retrograda dacă nu vor obţine la TAS o decizie favorabilă în acest caz, până la 31 mai, când se încheie procesul de licenţiere.

Finanţatorul FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, consideră că ar fi normal ca din Liga I să retrogradeze doar o echipă, în condiţiile în care trei formaţii nu au primit licenţa.

Federaţia Română de Fotbal a explicat pe site-ul său oficial că din Liga I vor retrograda atât cluburile care nu au primit licenţa, cât şi ocupantele locurilor 15, 16, 17, 18 ale clasamentului.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …