Saturday , April 20 2024

Clauza secreta controversata in contractul semnat de Adidas cu Bayern şi cu naţionala Germaniei

bayern

Publicaţia Der Spiegel susţine că a pus mâna pe unul dintre contractele încheiate de Adidas cu Bayern Munchen şi naţionala Germaniei.

Printre alte clauze, logice de altfel în astfel de înţelegeri, apare şi una ceva mai ciudată: jucătorii n-au voie să fie membrii ai Bisericii Scieontologice.  Pentru firma de echipament sportiv fapta este atât de gravă, încât a fost trecută pe aceeaşi treaptă cu deţinerea sau consumul de droguri.

Astfel, Adidas îşi rezervă dreptul de a rezilia unilateral contractul dacă un jucător care este prins cu droguri sau “este membru al unei organizaţii sau al asociaţii care promobează principiile lui L. Ron Hubbard (n.r. fondatorul Bisericii Scieontologice)”.

Adidas susţine că diversitatea şi toleranţa sunt valori fundamentale pentru gigantul care produce echipament sportiv. Cu toate acestea, principiile Bisericii Scieontologice nu sunt agreate în cadrul firmei: “Scieontologia şi alte astfel de organizaţii nu sunt compatibile”, este argumentul celor de la Adidas. În Germania, Scieontologia este considerată o organizaţie care promovează principiil care sunt împotriva Constituţiei, astfel că membrii aceste biserici sunt sub observaţia serviciilor secrete.

În 1954, Lafayette Ronald Hubbard punea bazele unei organizaţii foarte controversate, Biserica Scientologică. Ideile promovate au atras imediat mii de adepţi, printre care şi celebrităţi ca Tom Cruise, John Travolta sau Priscilla Presley. Cu sediul în California, această organizaţie a fost de-a lungul timpului subiectul mai multor controverse, cauzate de ritualurile pe care le practică.

Continuarea pe prosport.ro

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …