Wednesday , March 29 2023

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu se reîntoarce la Dinamo

Originar din comuna Râșca, Vlad este campion mondial și european la Mountain Bike, iar la ultima ediție a Jocurilor Olimpice a ocupat locul 7

Ciclistul sucevean Vlad Dascălu (25 ani), campion mondial și european la Mountain Bike, se întorce la clubul Dinamo.

Originar din satul Buda, comuna Râșca, județul Suceava, Vlad locuiește, de 15 ani, în Spania împreună cu familia sa și mai face parte din echipa internațională TREK FACTORY RACING XC, alături de alți foști campioni mondiali precum Jolanda Neff (Elveția), Evie Richards (Marea Britanie) sau Anton Cooper (Noua Zeelandă).

În 2017, Vlad a făcut parte din echipa UCI Dinamo-BikeXpert-Superbet, prima sa echipă de ciclism, an în care a început să se facă cunoscut în România si să participe la competiții semnificative atât în țară cât și în străinătate, reprezentând deja o mare speranță pentru ciclismul din România.

În același an, Vlad reușește să obțină sub culorile clubului Dinamo primele rezultate istorice din Mountain Bike-ul românesc și anume de trei ori locul 5 în Cupa Mondială de Cross Country, la Val di Sole în Italia, la Lenzerheide în Elveția, cât și la Vallnord în Andora, toate la categoria U23.

În anul 2019, Vlad Dascălu reușește să obțină cele mai importante rezultate din istoria ciclismului românesc de până la acea dată, un titlu de Campion European, altul de Campion Mondial, dar și victoria absolută în sezonul Cupei Mondiale de Cross Country, la categoria sub 23 ani.

Anul 2021 i-a adus lui Vlad un loc 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doar 15 secunde de podium, iar anul trecut a urcat de 6 ori pe podiumul Cupelor Mondiale de Cross Country. De 3 ori la proba olimpică (XCO) și de alte 3 ori la Short Circuit (XCC). La finalul anului, Vlad și-a adjudecat locul 6 în Cupa Mondială de XCO și în cea de XCC.

Pentru acest an, Vlad este deja licențiat în România cu noul său club Dinamo București și echipa UCI TREK FACTORY RACING XC.

Ambițiile pentru acest an sunt victoriile în Cupele Mondiale de Cross Country XCC și în special XCO, dar și un loc pe podium la Campionatul Mondial de XCO.

De asemenea, toate eforturile lui Vlad vor merge și în acest an și în direcția calificării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 unde speră să câștige o medalie istorică pentru România.

Împreună cu Vlad s-a licențiat la  Dinamo și staff-ul său personal, antrenorul Paulo de la Fuente Perez și mecanicul Angel Gomez, care vor completa echipa tehnică formată din antrenorul principal al secției Răzvan Jugănaru și team manager-ul Cătălin Sprinceană. (D.C.)

Vezi si

Tricolorii, a doua victorie la rând. 2-1 cu emoții, cu Belarus

Naţionala de fotbal a României a învins marți seară selecţionata Belarus cu scorul de 2-1 …