Tuesday , April 23 2024

Chiriches, gest de milioane pentru tinerii defavorizati dintr-o suburbie londoneza

chiriches

Vlad Chiricheş a fost ales de şefii lui Tottenham să reprezinte echipa la o întâlnire cu Academia ”Skills”, o fundaţie care ajută tinerii fără posibilităţi materiale să îşi dezvolte viaţa, scrie prosport.ro.

Cluburile din Anglia nu se gândesc exclusiv la profit, ci creează şi fundaţii care ajută tinerii fără posibilităţi materiale. E cazul şi lui Tottenham, care a pus la cale un proiect intitulat ”Skills”, al cărui ambasador este chiar fostul fundaş central al londonezilor, Ledley King. Cu motto-ul ”Crează-ţi propriul viitor”, ”Skills” ajută copiii fără posibilităţi din Haringey, o suburbie a Londrei, să aibă o educaţie mai bună. E vorba despre tineri care fac parte din găşti de cartier, copii care au fost deja arestaţi de poliţia metropolitană din Londra sau de persoane care au probleme de comportament sau de control al furiei.

Pentru a le oferi o educaţie cât mai bună şi un mod de a petrece timpul liber, Tottenham a creat, în parteneriat cu Academia de Box din Haringey, un loc în care aceşti tineri pot reveni pe calea cea bună. Dotate cu terenuri de fotbal, badminton, tenis sau mese de ping pong şi ringuri de box, academia ”Skills” a ajutat destui tineri cu probleme să îşi găsească un job şi să îşi schimbe viaţa. Doar în 2013, 127 de tineri au luat parte la 35 de ore de şcoală pe săptămână şi la 20 de ore de sport pe săptămână la academia ”Skills”.

În fiecare an, clubul londonez finanţează această academie, iar cei mai importanţi jucători ai lui Tottenham merg şi îi vizitează pe copiii aflaţi în academie. Azi, cu ocazia unei donaţii făcute de Post Code Lottery, în valoare de 100.000 de lire sterline, Vlad Chiricheş a mers alături de Ledley King să îi viziteze pe copii şi să le expună povestea vieţii sale. Vizita românul a venit la doar o zi înainte de meciul pe care Tottenham îl va juca cu Crystal Palace (sâmbătă, ora 17:00), pe teren propriu, în etapa a 21-a a Premier League. Românul a discutat cu copiii prezenţi, ba chiar a jucat ping-pong şi baschet alături de ei.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …