Saturday , April 20 2024

Chelsea – Manchester United şi Barcelona – Şahtior, în sferturile Ligii Campionilor

Astăzi a avut loc la Nyon tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Chelsea – Manchester United va fi capul de afiş al sferturilor Ligii Campionilor, fază a competiţiei în care Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ va da piept cu cea mai în formă echipă a continentului de două sezoane încoace, FC Barcelona.

Confruntarea Chelsea – Manchester United va fi o reeditare a finalei din 2008 a Ligii Campionilor, câştigată de “diavolii roşii”, cu 6-5, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 de minute şi al prelungirilor.

Iată programul sferturilor:

Real Madrid – Tottenham Hotspur

Chelsea – Manchester United

Barcelona – Şahtior Doneţk

Inter Milano – Schalke 04

Meciurile din prima manşă a sferturilor se vor disputa pe 5 şi 6 aprilie, iar cele din manşa secundă pe 12 şi 13 aprilie.

Pe lângă meciurile din sferturi s-au stabilit şi posibilele semifinale:

Inter Milano / Schalke 04 – Chelsea / Manchester United

Real Madrid / Tottenham Hotspur – Barcelona / Şahtior Doneţk

Semifinalele sunt programate pentru 26-27 aprilie, turul, respectiv 3-4 mai, returul.

Barcelona – Real Madrid s-ar putea întâlni pentru a patra oară în istorie în Liga Campionilor. În primele trei confruntări, Real a avut câştig de cauză în două rânduri. Ultima oară când cele două s-au întâlnit în Liga Campionilor a fost în semifinalele ediţiei 2001/2002, iar calificarea a fost obţinută de Real Madrid, cu scorul general de 3-1.

În plus, dacă Real Madrid şi Barcelona vor juca una împotriva celeilalte, va fi a treia competiţie în care vom avea parte de “El Clasico”, după Primera Division şi Cupa Spaniei, în care cele două se vor confrunta chiar în finală.

În finala Ligii Campionilor, programată pe 28 mai, pe stadionul Wembley, gazdă va fi considerată câştigătoarea celei de-a doua semifinale.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …