Thursday , March 28 2024

Chelsea invinge Arsenal cu 4-1 si castiga Europa League 

Chelsea a castigat Europa League dupa ce a invins Arsenal Londra cu 4-1, la capatul unui meci ce a avut o repriza a doua excelenta.

Intr-o atmosfera destul de anosta la Baku, Arsenal a inceput mai bine finala, insa arbitrul nu a acordat penalti dupa o interventie a portarului Kepa asupra lui Lacazette, pentru ca apoi sutul-bomba trimis de Xhaka sa se duca milimetric peste poarta.

Dupa un start modest de meci, Chelsea a avut prima ocazie in minutul 34, cand Emerson a tras puternic, dar Cech a aparat, pentru ca Giroud sa treaca si el putin pe langa gol in minutul 39.

In cele din urma, Giroud a deschis scorul in minutul 49, cand a reluat excelent cu capul langa bara, fara nicio sansa pentru Cech.

Dupa primirea golului, Arsenal a picat complet, iar Chelsea a facut 2-0 in minutul 60, prin Pedro, care a sutat excelent langa bara.

Cinci minute mai tarziu s-a facut 3-0, Eden Hazard transformand o lovitura de la 11 metri, in ceea ce a fost probabil ultimul sau meci la Chelsea.

Unai Emery a mutat ofensiv dupa primirea celor trei goluri, iar Iwobi a marcat cel mai frumos gol al serii imediat dupa ce a intrat pe teren, in minutul 67, cu un sut din afara careului ce a trimis mingea in vinclu.

Chelsea nu s-a speriat insa, iar in minutul 72 s-a facut 4-1, dupa o actiune de senzatie intre Giroud si Hazard, finalizata fara emotii de belgian.

Finalul a avut un ritm la fel de bun, cu ocazii la ambele porti, insa nu s-a mai marcat. Chelsea a castigat asadar Europa League, in timp ce Arsenal a ratat sansa de a participa in Liga Campionilor in sezonul urmator.

ziare.com

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …