Saturday , April 20 2024

CFR Cluj este campioana Romaniei pentru al doilea sezon consecutiv

CFR Cluj este din noua campioana Romaniei in Liga 1, dupa un ultim meci care a decis acest sezon, acasa cu CSU Craiova, meci in care nu s-a pus sub nicio forma problema invingatoarei, terminat cu scorul de 1-0.

Singurul gol al partidei a fost reusit de Culio din penalty in minutul 12.

Prima parte a fost una clar controlata de gazde, care aproape ca nu au intampinat vreo dificultate din partea rivalilor olteni. Ba mai mult, pe la jumatatea reprizei, se puteau numara pe degetele de la o singura mana datile in care jucatorii oaspeti au depasit jumatatea terenului…

Iar golul a venit repede, dupa un penalty produs destul de bizar de Renato Kelici, care l-a impins clar in careu pe Paun si Hategan a trebuit sa dea penalty, in minutul 12. Anterior, Hategan mai anulase un gol gazdelor, dupa un fault facut de Boli in atac la Mateiu.

Culio a transformat impecabil, iar CFR se apropia de al 5-lea titlu din istorie cu pasi foarte repezi.

Singura data cand Arlauskis a fost pus in dificultate a fost spre finalul mitanului, cand un sut deviat al lui Fedele a trimis mingea la Cristea, dar acesta a tras in portar.

Partea secunda a fost una si mai putin spectaculoasa, CFR a facut ceea ce stie sa faca de o viata la 1-0, a tinut de minge si a asteptat matura sa se termine partida. Intrarea lui Fortes totusi la Craiova a mai dinamizat totusi jocul, atacantul portughez avand o imensa ocazie de gol din 6 metri in minutul 54..

Nu s-a mai intamplat apoi mare lucru, Cicaldau a avut spre final o lovitura libera interesanta, dar balonul a vajait pe langa vinclu.

CFR Cluj devine campioana Romaniei pentru a 5-a oara in istorie, a doua oara consecutiv, fiind pentru prima data cand o alta echipa in afara de Steaua isi apara titlul de campioana in Liga 1.

Craiova tremura acum pentru locul 3, ultimul de cupa europeana, caci luni Viitorul o poate egala daca o va invinge pe Astra Giurgiu.

FCSB termina pe 2 sezonul si va merge in preliminariile Europa League.

ziare.com

sursa foto: lpf.ro

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …