Friday , March 29 2024

“Ceferistii” au pierdut lamentabil cu Cetatea Targu Neamt

n nem]enii au dat lovitura pe Areni, c=[tig=nd `n final cu scorul de 3-2, gra]ie golurilor marcate de Iscahe (‘28), D\sc\lescu (‘30) [i Petrescu (‘66) n reu[itele sucevenilor au fost semnate de Negru (‘14) [i Breniuc (‘47) n `n urma e[ecului de ieri, rapidi[tii au ajuns pe un rusinos loc 11 `n clasamentul seriei

Revenit\ pe gazon dup\ o pauz\ competi]ional\ de trei s\pt\m=ni, divizionara a treia Rapid Suceava a pierdut ieri, cu scorul de 2-3, `n fa]a forma]iei Cetatea T=rgu Neam], `ntr-un meci disputat pe stadionul Areni [i care a contat pentru etapa a XIII-a.
Prima [ansa de gol a partidei le-a apar]inut nem]enilor, care [i-au `nceput seria ocaziilor la poarta “ceferi[tilor” `n minutul 13, c=nd [utul lui D\sc\lescu a fost respins `n corner de Gavriloaia. Trupa preg\tit\ de Ion Buzoianu a replicat imediat, reu[ind s\ deschid\ scorul `n minutul 14, c=nd Negru a dejucat pasul la offiside f\cut de defensiva advers\ [i l-a executat pe Covrig cu o execu]ie plasat\ din interiorul careului.
De partea cealalt\, Cetatea a izbutit s\ restabileasc\ egalitatea `n minutul 28, c=nd Caliniuc a centrat de pe partea dreapt\, ap\r\torii rapidi[ti s-au incurcat reciproc, iar Isache a marcat pentru 1-1 din carambolul iscat `n gura por]ii sucevene. Mai mult, peste alte trei minute, echipa nem]eana a trecut `n avantaj gra]ie golului semnat de Usturoi, care a transformat `n for]\ o lovitura liber\ de la 20 de metri, mingea intr=nd `n plas\ cu toat\ oponen]a goalkeeperul Gavriloaia. Pe fondul st\rii de visare din defensiva rapidist\, oaspe]ii se puteau desprinde pe tabela de marcaj `n minutul 42, dar acela[i Isache a preferat un [ut din unghi `n locul unei pase c\tre D\sc\lescu, aflat nemarcat `n centrul careului.
Ocazia nem]enilor avea s\ se r\zbune la dou\ minute dup\ pauz\, c=nd Breniuc a egalat scorul la 2-2, dup\ ce a finalizat cu o puternic\ lovitur\ de cap un corner executat de Negru. ~n ciuda presiunii exercitate de gazde la poarta lui Covrig, nem]enii au revenit din nou `n avantaj `n minutul 66, c=nd Petrescu a primit o pas\ `n ad=ncime, a trimis mingea cu capul peste portarul Gavriloaia [i a `nscris cu poarta goal\ pentru 2-3.
Finalul meciului a scos `n eviden]\ o ap\rare eroica a oaspe]ilor, care au plecat cu toate cele trei puncte de pe Areni, nu `nainte de a mai bifa o ocazie de gol prin nou intratul Patrichi, a c\rui scari]\ a trecut la o palm\ de poarta sucevean\.
Rapid Suceava: Gavriloaia – Pantea, Breniuc, Sava, Sp\tar – Oniu, Apetrei, Br=nz\, Romaniuc – Negru, Burlacu. Au mai intrat: I. Pl\mad\, Golofca, Jalb\ [i Corban.
Cetatea T=rgu Neam]: Covrig – Leuciuc, Ailenii, Zavate, Sobariu, Caliniuc, Bogane], Usturoi, Petrescu, Isache, D\sc\lescu. Au mai intrat: Patrichi [i Afloarei.
~n urma rezultatului de ieri, cele dou\ forma]ii au f\cut rocada `n clasament, Rapid Suceava ajung=nd pe un ru[inos loc 11. ~n penultima etapa a turului, “alb-vi[inii” se vor deplasa pe terenul grup\rii FCM One[ti, `ntr-un meci programat vinerea viitoare. (D\nu] CHIDOVE})

N Rezultatele etapei a XIII-a:

Petrotub Roman – Aerostar Bac\u 3-0
O]elul II Gala]i – Ceahl\ul II Piatra Neam] 1-2
Rapid Suceava – Cetatea T=rgu Neam] 2-3
CSM Foc[ani – FCM One[ti 0-0
ACS Bac\u – Politehnica Gala]i 1-0
Luceaf\rul Mihai Eminescu – CS Panciu (m=ine)
CSM Pa[cani [i FCM Bac\u au stat.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …