Friday , April 19 2024

CE handbal feminin. Romania invinge dramatic campioana olimpica, Rusia

 

handbal

România a câștigat cu mari emoții returul cu Rusia din preliminariile Campionatului European de handbal feminin. Încurajate frentic de cei 8.000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Cluj, fetele noastre s-au impus cu 26-25 și au făcut un pas important spre turneul care va fi găzduit de Franța între 29 noiembrie și 16 decembrie. După etapa a 4-a din Grupa a 4-a preliminară, România e lider, cu 6 puncte, la egalitate cu Austria, dar cu un golaveraj mai bun.

În partida tur, disputată miercuri, la Togliatti, Rusia s-a impus în fața României cu scorul de 30-25 (17-15). Înaintea acestei partide, clasamentul era condus de România 4 puncte, urmată de Rusia 4, Austria 4 şi Portugalia 0 puncte. În primele două partide din grupa a 4-a, tricolorele au învins Austria, cu 36-25, şi Portugalia, cu 32-16.

Echipa pregătită de Martin Ambros a început bine partida și după primele 30 de minute avea un avans de 3 goluri, 15-12. Repriza secundă a fost însă una de coșmar pentru naționala României, care după un prim gol, nu a reușit să marcheze timp de 10 minute, iar Rusia a trecut la conducere. Cu Eliza Bucheschi inspirată la finalizare, România a egalat în minutul 48, iar apoi s-a mers cap la cap până aproape de final. România s-a impus în cele din urmă cu 26-25.

Golurile româncelor au fost marcate de Eliza Buceschi (6), Cristina Neagu (4), Laura Chipoer (4), Ana Maria Dragut (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica şi Laura Pristăviţa (1). De la rusoaice -sau remarcat Polina Kuzneţova (5), Poliona Vedehina (5) şi Daria Samohina (4).

Romania a devenit lidera grupei.

După meciul cu Rusia, fetele lui Martin Ambros vor întâlni Austria (31 mai) şi Portugalia (3 iunie).

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la Campionatului European. Turneul final se va disputa în Franţa, între 29 noiembrie și 16 decembrie 2018.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …