Friday , March 29 2024

Cati bani au incasat antrenorii Bellu si Bitang in ultimii doi ani

bellu-bitang

După ce gimnastele românce s-au întors cu medalii de la Campionatul European de la Moscova, Mariana Bitang a afirmat că nici ea şi nici Octavian Bellu nu au mai fost plătiţi după Olimpiada de la Londra pentru a antrena lotul de gimnastică.

“Nimeni, mai ales în ceea ce priveşte gimnastica, nu cred că a emis prea multe pretenţii. Noi facem acte de voluntariat. De după Olimpiadă, nu am fost plătiţi să antrenăm lotul de gimnastică”, declara marţi Mariana Bitang.

Potrivit informaţiilor obţinute de OBIECTIV.info, pentru performanţele sportive obţinute în ultimii doi ani antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu au încasat împreună, din partea statului, 2,3 milioane lei. Ultimii bani le vor intra în cont pentru cele şase medalii obţinute la Europenele de la Moscova, ei urmând să fie recompensaţi, în baza unei Hotărâri de Guvern emise în 2007, cu sume mai mari decât cele încasate de gimnastele care au urcat pe podium.

Astfel, cei doi antrenori ar urma să primească, fiecare, câte 70.000 de lei, sumă confirmată de Bellu pentru OBIECTIV.info, în condiţiile în care Larisa Iordache a primit 53.200 lei (28.000 pentru aurul de la bârnă şi 25.200 lei pentru cele trei medalii de argint), iar Diana Bulimar a fost recompensată cu 14.000 lei (8.400 pentru argint şi 5.600 pentru bronz).

Această ultimă premiere a antrenorilor coordonatori a fost precedată de alta, mult mai generoasă, care a avut loc după Olimpiada de la Londra, unde s-au obţinut trei medalii la gimnastică (una de aur, una de argint şi una de bronz). Aproximativ 200.000 de euro a încasat fiecare dintre cei doi.

“Veniturile de la Europene şi Mondiale sunt unele ocazionale, fiindcă poţi sau nu să iei medalii. Semnarea contractelor este o problemă, pentru că federaţia nu are bani pe baza cărora să înainteze o propunere pentru un contract cu antrenorul, pe un an, doi sau trei… Dacă ce va reglementa acest lucru, atunci este motivant să lucrezi la lot”, a declarat Octavian Bellu pentru OBIECTIV.info.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …