Saturday , April 20 2024

Casatoria dintre Reghecampf si Anamaria Prodan este NULA

 Totul pare să îi meargă perfect lui Laurenţiu Reghecampf. Tehnicianul a dus-o pe Steaua pe primul loc în clasament, atât în Liga 1, cât şi în grupele Europa League şi suporterii s-au ataşat de el, cum nu au făcut-o de mult cu un alt antrenor. Mai mult, antrenorul a reuşit să devină, într-un timp foarte scurt unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni de către patron, a cărui relaţie cu antrenorii a fost extrem de tumultoasă în ultimii ani.

Conform stl.ro, acesta se face vinovat de bigamie şi riscă o pedeapsă de până la 5 ani pentru fapta sa. Concret, fostul jucător s-a căsătorit cu Anamaria Prodan la data de 14 iunie 2008, dar a comis o mare greşeală. Probabil fără să conştientizeze Reghe era încă, la data respectivă, însurat cu Mariana Pfeiffer, data limita a termenului în care putea fi formulat recursul pentru divorţ fiind 26 iunie 2008.

Din punct de vedere penal, Laurenţiu ar putea scăpa, având în vedere buna-credinţă – nu a ştiut că era încă însurat cu Mariana -, în plan civil lucrurile stau diferit.
Potrivit Codului Familiei, căsătoria civilă din 2008 este nulă. Altfel spus, Laurentiu Reghecampf şi Anamaria Prodan nu sunt căsătoriţi.

“Existenta unei casatorii anterioare a unuia dintre soti este un impediment absolut si dirimant la incheierea unei noi casatorii. Potrivit art. 5 din Codul Familiei, incheierea casatoriei de catre o persoana casatorita reprezinta unul dintre cazurile de nulitate absoluta expresa a casatoriei. Mai mult, faptul ca unul dintre soti a divortat ulterior este egal cu zero. Asta pentru ca nulitatea casatoriei NU se acopera, iar cea de a doua casatorie (n.r. cu Anamaria Prodan) este nula, chiar daca prima casatorie (n.r. cu Mariana Pfeiffer) a fost desfacuta prin divort dupa data in care a avut loc cea de-a doua casatorie. Intr-adevar, ofiterul starii civile din SUA a incheiat aceasta casatorie in 2008, dar asta pentru ca legea din statul Nevada nu l-a obligat sa ceara celor doi acte doveditoare, crezandu-i de buna-credinta. Asta nu inseamna insa ca aceasta casatorie este valabila. Practic, casatoria lor este NULA!”, a declarat expertul în drept consultat de STL.RO.
prosport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …