Tuesday , June 25 2024

Carlos Alcaraz și Alexander Zverev vor juca duminică finala la Roland Garros

Finala masculină a turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, se va juca între spaniolul Carlos Alcaraz şi germanul Alexander Zverev, care a dispus, vineri, în semifinale, de norvegianul Casper Ruud cu 2-6, 6-2, 6-4, 6-2.

Zverev va juca prima sa finală pe zgura pariziană, după ce s-a impus în această reeditare a semifinalei de anul trecut, câştigată atunci de scandinav.

Germanul a servit excelent (19 aşi) şi şi-a pus în dificultate adversarul de 25 de ani, care avea două finale consecutive la Roland Garros.

Ruud, care a părut că suferă din punct de vedere fizic, el apelând şi la intervenţia medicului pentru a lua un medicament, s-a înclinat după două ore şi 35 de minute de joc.

Zverev (27 ani) va juca a doua sa finală de Mare Şlem din carieră, după cea din 2020, de la US Open.

Carlos Alcaraz, campion la US Open în 2022 şi la Wimbledon în 2023, se impusese în prima semifinală în faţa viitorului lider mondial, italianul Jannik Sinner, cu 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3, după ce italianul a suferit crampe musculare.

Finala masculină va avea loc duminică și va fi transmisă pe Eurosport și pe rețeaua de streaming Max.

 

Procesul de agresiune intentat lui Zverev de o fostă iubită a fost clasat cu plata unei amenzi de 200.000 de euro

Procesul tenismanului german Alexander Zverev, acuzat că şi-a agresat fosta parteneră, a fost clasat de o instanţă din Berlin, după ce s-a ajuns la un acord ca semifinalistul de la Roland Garros să plătească o amendă de 200.000 euro, transmite EFE.

În mai 2020, o primă instanţă din Berlin a dictat o amendă de 450.000 de euro contra lui Zverev, care a fost acuzat de agresarea prietenei sale în mai 2020 în capitala germană, în urma unei certe între cei doi. Tenismanul a contestat decizia şi instanţa a precizat că prezumţia de vinovăţie rămâne validă până la un verdict final. Apelul lui Zverev a început să fie judecat pe 31 mai la Berlin.

Acordul privind plata a 200.000 de euro de către Zverev nu constituie însă o recunoaştere a vinovăţiei în ochii justiţiei.

Din această sumă, 150.000 de euro vor merge către visteria statului şi 50.000 de euro către o organizaţie de strângere de fonduri pentru acţiuni caritabile. Parchetul, apărarea şi fosta parteneră în calitate de coreclamant au acceptat această modalitate de încheiere a procesului. Potrivit instanţei, ambele părţi au dorit să rezolve conflictul pe cale paşnică.

Potrivit rechizitoriului, care se bazează pe declaraţiile fostei iubite Brenda Patea, Zverev ar fi împins-o la zid şi ar fi încercat să o sufoce pe holul apartamentului lor închiriat din Berlin, în timpul unei dispute din mai 2020. Cei doi au un copil, născut după ce s-au despărțit.

Zverev nu s-a prezentat în instanţă şi se află în prezent la Paris, unde joacă duminică finala (Agerpres)

Vezi si

Atacantul Denis Drăguș a semnat cu turcii de la Trabzonspor

Fotbalistul Denis Drăguş, prezent cu naţionala României la EURO 2024, a semnat cu echipa turcă …