Friday , June 9 2023

Capello: “Beckham este prea batrân pentru a mai fi convocat la nationala”

Selec]ionerul italian al Angliei, Fabio Capello, a declarat, miercuri, c\ nu inten]ioneaz\ s\-l mai convoace pe David Beckham, sugerând astfel c\ pentru fostul juc\tor al echipei Manchester United, în vârst\ de 35 de ani, na]ionala Albionului este “istorie”, informeaz\ AFP.
“Cred c\ David [tie c\ nu mai are niciun viitor la na]ional\, deoarece este nevoie de o schimbare. Trebuie s\ schimb totul. Am nevoie de juc\tori noi [i trebuie s\ m\ gândesc la viitor”, a declarat Capello, dup\ victoria Angliei în fa]a Ungariei, în meci amical pe Wembley, scor 2-1.
“Vârsta este important\. Exist\ juc\tori noi precum Ashley Young sau Adam Johnson care pot juca pe dreapta sau pe stânga”, a ad\ugat Capello.
Înainte de meci, Capello declarase la postul ITV referitor la David Beckham: “I-am mul]umit c\ m-a ajutat în timpul Cupei Mondial\, îns\, f\r\ îndoial\, este cam b\trân”.
Aceast\ declara]ie l-a luat prin surprindere pe juc\tor, care a reac]ionat prin intermediul agentului s\u: “Pentru informarea voastr\, nu exist\ discu]ii referitoare la o eventual\ renun]are. El va fi mereu disponibil pentru ]ara sa dup\ ce se va reface [i unde va fi nevoie, acolo va fi [i el”.
În schimb Capello vrea un ultim meci pe Wembley pentru fostul c\pitan: “Sper c\ atunci când se va reface, va putea juca un ultim meci pe Wembley pentru a mul]umi suporterilor [i pentru a-[i lua adio de la ei”.
Star mondial al fotbalului [i fost c\pitan al Angliei, Beckham nu a putut evolua la Cupa Mondial\ dup\ ce, în luna martie, s-a accidentat, îns\ a f\cut parte din staful tehnic al na]ionalei.
El are 115 selec]ii în na]ionala Angliei, fiind juc\torul de câmp ce de]ine recordul în acest sens, în istoria fotbalului englez.
Beckham, care [i-a început cariera în 1993 la Manchester United, evolueaz\ la echipa american\ LA Galaxy din 2007.

Vezi si

Tenisul bate forța la Roland Garros. Karolina Muchova o elimină pe Sabalenka și merge în prima sa finală de Grand Slam

Prima semifinală de la Roland Garros a prilejuit o surpriză de proporții. Aryna Sabalenka, numărul …