Saturday , April 20 2024

Canotorul sucevean Florin Lehaci, printre laureații clubului Dinamo

Lehaci a fost declarat cel mai bun sportiv la categoria tineret

Trăgătoarea Laura Coman, medaliată cu aur la Campionatele Europene și Jocurile Europene, precum și bronz la Campionatele Europene (proba pe echipe) și în finala Cupei Mondiale, a fost desemnată, luni, sportiva anului 2019 de către Clubului Sportiv Dinamo în cadrul unei gale care a avut loc la sala de gimnastică complexului din șoseaua Ştefan cel Mare.

Președintele CS Dinamo, George Cosac, s-a arătat mândru de realizările tuturor sportivilor “alb-roșii” din 2019 și speră ca anul viitor aceștia să reprezinte “un pilon important” al delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Mulțumesc tuturor pentru efortul depus în 2019 pentru a menține Dinamo în topul cluburilor sportive din România. A fost o muncă intensă care ne-a testat și ca echipă. Părerea mea este că am reușit să depășim provocările și să fim din nou clubul numărul 1 al țării. A fost un an bun pentru noi, cu medalii la toate competițiile de obiectiv, în total 151, iar la acest palmares au contribuit numai 17 secții, chiar 18 dacă iau în calcul și tenisul. E adevărat, cele două titluri câștigate de Horia Tecău în acest an nu sunt contabilizate ca medalii, dar valorează cât unele ­ve­ritabile. De asemenea, în acest moment avem 15 sportivi calificați la Jocurile Olimpice, dar mai sunt și alții care au acumulat puncte importante și sunt pe poziții favorabile pentru a fi prezenți la Tokyo. Dinamo va fi din nou un pilon important al olimpismului românesc, așa cum a fost dintotdeauna”, a afirmat Cosac.

Prezent la festivitate, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Cătălin Necula, le-a urat succes dinamoviștilor la competiția supremă din 2020.

“Este o onoare să mă aflu aici, nu am făcut sport de performanță, dar sunt un iubitor al sportului și îl practic de fiecare dată când am ocazia. Ne-am obișnuit ca la Dinamo să avem în fiecare an multe performanțe, dar știu că ele nu vin ușor, ci cu multă muncă. De aceea vă mulțumesc și vă urez succes în continuare pentru a aduce lacrimi de bucurie nu doar suporterilor clubului Dinamo, ci suporterilor sportului din România”, a spus Mihai Cătălin Necula.

La rândul său, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a afirmat: “A fost un an dificil. Nu doar pentru că au avut loc calificări pentru Jocurile Olimpice, ci și din cauza situației în care se află sportul din România. Anul 2020 este însă cel mai important. Mulțumesc tuturor celor care ați contribuit la reușitele din acest an și vreau să vă urez în continuare sărbători fericite și mult succes”.

Cu ocazia galei, Clubul Sportiv Dinamo a inaugurat și sala de gimnastică din complexul din șoseaua Ştefan cel Mare, care a fost mo­dernizată și dotată la standarde internaționale. “Cu sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație și prin Compania Națională de Investiții, azi am putut inaugura o nouă sală de gimnastică, modernă și spațioasă, care va folosi atât sportivilor noștri, cât și loturilor naționale. Sperăm ca în timp să inaugurăm și un nou poligon de tir și poate o nouă sală de judo”, a precizat George Cosac.

Premiile acordate în cadrul galei CS Dinamo sunt următoarele:

Sportiva anului: Laura Coman (tir sportiv) – aur și bronz la CE, aur la Jocurile Europene, bronz la finala Cupei Mondiale, calificare la Jocurile Olimpice 2020

Antrenorul anului: Olimpiu Marin (tir sportiv)

Cel mai bun sportiv la categoria tineret: Florin Sorin Lehaci (canotaj) – aur la CM de tineret, aur la CE de tineret

Cel mai bun sportiv la categoria juniori: Gheorghe Petruț Jinga (schi alpinism) – bronz la CM, calificare la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret Lausanne 2020

Echipa anului: echipa de handbal masculin – campioană națională, câștigătoare a Supercupei României.

De asemenea, au mai fost premiați și alți sportivi cu rezultate notabile în 2019: Ancuța Nicoleta Bodnar (canotaj), Robert Glință (natație), Mihăiță Vasile țigănescu (canotaj), Ştefan Berariu (canotaj), Cosmin Pascari (ca­notaj), Bianca Pascu (scrimă), Amalia Bereș (canotaj), Roxana Iuliana Anghel (canotaj), Victor Mihalachi (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Viviana Iuliana Bejinariu (canotaj), Mădălina Bereș (canotaj), Denisa Tîlvescu (canotaj), Roxana Parașcanu (canotaj), Cristina Georgiana Popescu (canotaj), Beatrice Mădălina Parfenie (canotaj), Maria Tivodariu (canotaj), Cristian Luca (haltere), Marian Florian Enache (canotaj), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte), Constantin Dîba (canoe), Andreas Samuel Bucșă (atletism), Antonia Duță (gimnastică), Maria Dulău (volei).

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …