Friday , April 19 2024

Canotorii suceveni medaliați la Tokyo au revenit în ţară  (FOTO, VIDEO)

Lotul de canotaj al României a revenit, duminică, în ţară după cele trei medalii, un aur şi două de argint, cucerite canotorii suceveni la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivii fiind primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă” de reprezentanţi ai Ministrului Tineretului şi Sportului, conducători de cluburi, oficialităţi, rude şi prieteni, relateaza Agerpres.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a subliniat la sosire competiţia din ce în ce mai acerbă de la Jocurile Olimpice.
“Canotajul românesc încheie această competiţie pe locul patru pe naţiuni. În Europa suntem după Olanda, iar pe plan mondial suntem după Australia şi Noua Zeelandă. Mulţumesc tuturor pentru că aţi venit în număr atât de mare să ne întâmpinaţi azi cu reală plăcere, bucurie şi curiozitate în acelaşi timp. Pentru că toată lumea ne întreabă cum a fost… ei bine la Tokyo a fost extrem de greu. A fost ieşit din comun. Parcă la Jocurile Olimpice de la ediţie la ediţie lupta este mult mai acerbă. Toată lumea doreşte să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar noi am reuşit”, a spus Lipă la sosirea de la Tokyo.

România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, toate obținute de sportivi suceveni, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).

Cele trei medalii ale lotului condus de antrenorul italian Antonio Colamonici au fost obţinute de Ancuţa Bondar şi Simona Radiş – aur la dublu vâsle feminin; Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – argint la patru rame masculin; Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin.


AICI, detalii despre performanțele obținute de canotorii suceveni la Tokyo


Trebuie spus faptul că ministrul Sporturilor, Eduard Novak, nu a participat la primirea lotului de canotaj, el fiind preocupat să participe la o competiție de ciclism, Cupa Max Ausnit la ciclism, de care are nevoie în programul său pentru propria participare la Jocurile Paralimpice. In locul său a fost prezent la aeroport subsecretarul de stat Cristian Ghiţă, care a transmis un mesaj din partea ministrului.

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

FOTO: Comitetul Olimpic si Sportiv Român

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …