Friday , April 19 2024

Canotorii suceveni, medaliați cu aur la prima regată internațională din 2019

La competiția din Italia, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă s-au impus la dublu rame – categoria ușoară, în timp ce Marius Cozmiuc și Ciprian Tudose au câștigat probe de două rame

După trei luni de pregătire în Italia, loturile olimpice de canotaj ale României au luat startul la prima regată internațională a anului, desfășurată chiar pe lacul Piediluco, unde s-au desfășurat antrenamentele.

Competiția, memorial Paolo Paolo d’Aloja, a prilejuit echipajelor tricolore primele victorii, opt la număr. La întreceri au participat sportivi din 35 de țări. Elisabeta Lipă, președinta FR de Canotaj, a salutat evoluția canotorilor coordonați de antrenorul italian Antonio Colamonici printr-un mesaj postat pe facebook:

”După mai bine de trei luni de pregătire centralizată la Piediluco, desfășurată în cele mai bune condiții, am avut bucuria să-i urmăresc la lucru, în primul concurs internațional al ­a­nului, pe canotorii și canotoarele din loturile olimpice ale României. Pe lângă cele 8 medalii de aur cucerite în chiar prima zi a Memorialului Paolo D’Aloja, într-o companie extrem de selectă, cu actuali sau foști campioni și medaliați olimpici, mondiali și europeni din numeroase țări, am remarcat în special bucuria de a concura, dăruirea totală și dorința de victorie a sportivilor noștri, care au adus anul trecut 36 de medalii României. Îmi dă multă încredere și faptul că sunt tot mai numeroase echipaje care au câștigat medalii în Italia, dar și altele care pot câștiga, oricând, medalii. Îi felicit sincer pe canotorii și ­ca­notoarele din loturile olimpice ale României, precum și colectivele lor tehnice și medicale, la începutul unui an extrem de important! Au arătat deja că vor și că pot! Mulțumesc pentru sprijin și colaborare Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului și Sportului. Următorul obiectiv este Campionatul European de seniori de luna viitoare, de la Lucerna. Sunt convinsă că sportivii noștri vor lupta mai departe pentru culorile României, pentru gloria ei sportivă și pentru calificarea, cu cât mai multe echipaje, la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. Hai România!”

Rezultatele tricolorilor:

Feminin, 4 rame: 1. Beatrice Parfenie, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa 6:55,75, 2. Cristina Popescu, Amalia Bereș, Mădălina Cașu, Roxana Parașcanu 6:58,07, 3. Mădălina Hegheș, Geanina Juncanariu, Andreea Budeanu, Iuliana Buhuș 7:00,52;

Masculin, 2 rame: 1. Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă 6:41,07

Feminin, dublu vâsle:1. Ancuța Bodnar, Simona Radiș 7:15,30

Masculin, dublu vâsle:1. Ioan Prundeanu, Florin Enache 6:29,05

Feminin, 2 rame:1. Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu 7:25,08, 2. Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu 7:29,57;

Feminin, dublu vâsle categoria ușoară:1. Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă 7:20,13;

Masculin, 4 rame:1. Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, ștefan Berariu, Ciprian Huc 6:10,06;

Masculin, 8^1:1. Vlad Aicoboae, Cosmin Macovei, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Cristi Pîrghie, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan – Adrian Munteanu 5:44,27, 2. George Catruna, Dorin Simion, Florin Ceobanu, Iulian Chelaru, Andrei Lungu, Adrian Damii, Alexandru Chioseaua, Alexandru Danciu – Daniela Druncea 5:50,17. (Mediafax)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …