Thursday , April 25 2024

Canotorii suceveni au cucerit 14 medalii la Campionatele Europene Under-23

Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni și Alina-Maria Balețchi au devenit dublu campioni europeni

România a cucerit 9 medalii, 5 de aur și 4 de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia), în 11 finale.

Printre cei care au urcat pe podiumul de premiere se numără și 9 canotori originari din județul Suceava, care au obținut individual un număr total de 14 medalii, 11 de aur și 3 de argint.

Astfel au devenit dublu campioni europeni Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim și Florin Arteni (patru plus unu rame masculine – foto și opt plus unu masculin), Alina-Maria Balețchi (patru rame feminin și opt plus unu feminin), Emanuela-Ioana Ciotău și Alexandra Ungureanu (patru vâsle feminin) și Andrei Mîndrilă (opt plus un masculin).

Pe treapta a doua a podiumului s-au regăsit același Andrei Mîndrilă, Ionuț Pavel și Leontin Nuțescu, medaliați cu argint în proba de patru rame masculin.

Lipă: “Acești sportivi au toate șansele să devină stele ale canotajului”

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, după ce canotorii români au ocupat locul 1 la Campionatele Europene Under-23, cu 5 medalii de aur și 4 de argint, că sportivii săi au toate șansele să devină “stele” ale acestei discipline.

“Lotul de tineret din cadrul Federației Române de Canotaj a demonstrat încă o dată cât este de valoros, iar asta mă face să prevăd un viitor din ce în ce mai strălucitor pentru canotajul românesc. Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele obținute la Campionatele Europene de tineret de la Hazewinkel, pentru cele nouă medalii obținute, cinci de aur și patru de argint. Sunt tineri, foarte talentați și muncitori. Au viitorul în față și, dacă vor continua în același ritm, au toate șansele să devină stele ale canotajului. Nu doar lor li se datorează aceste rezultate extraordinare, ci și antrenorilor și întreg staff-ului Federației, oameni dedicați ce pun piatră cu piatră la temelia performanțelor acestor sportivi. Felicitări tuturor!”, a declarat Elisabeta Lipă.

România a participat cu 12 echipaje și 38 de sportivi la Europenele Under-23 din Belgia. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …