Tuesday , April 23 2024

Canotorii suceveni au cucerit 13 medalii la Campionatele Europene de la Varese

Nicoleta Ancuța Bodnar (foto) a cucerit aurul în proba de dublu vâsle, în vreme ce Maria Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu au devenit campioane europene cu barca de 8+1 a României n Florin Arteni-Fîntînariu, cel mai bun sportiv al clubului CSM Suceava, a câștigat argintul cu echipajul de 8+1

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj de la Varese cu un bilanț de două medalii de aur și patru de argint.

Printre tricolorii care au urcat pe podium în Italia se numără nu mai puțini de 13 suceveni.

Nicoleta Ancuța Bodnar a cucerit aurul în proba de dublu vâsle, în vreme ce Maria Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu au devenit campioane europene cu barca de 8+1.

Gianina Beleagă a câștigat argintul la simplu vâsle feminin, Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari au ieșit vicecampioni europeni în proba de patru rame masculin, în vreme ce alți patru suceveni Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan și Florin Arteni-Fîntînariu, ultimul desemnat anul trecut cel mai bun sportiv al clubului CSM Suceava, au luat argintul alături de echipajul masculin de 8+1 al României.

România a încheiat pe locul patru în clasamentul general pe medalii (2-4-0), după Marea Britanie (5-4-3), Italia (3-3-2) și Olanda (2-4-3). (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …