Tuesday , September 27 2022

Canotajul romanesc reinvie: Două medalii de aur şi una de argint, la Europene

cantotri

Echipajul feminin de dublu rame al României a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de canotaj de la Sevilla, acesta fiind al cincilea titlu continental consecutiv pentru România în această probă.

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a şaptea performanţă consecutivă pentru sportivele tricolore la nivel continental.

Echipajul format din sportivele Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian a luat startul pe culoarul 4 şi a încheiat cursa de 2.000 de metri, cu timpul de 7:49.09 minute, cucerind medalia de aur. Pe podium au mai urcat echipajele Germaniei (7:51.56 minute) şi Ucrainei (7:57.26).

Duminică, în ultima zi a CE din Spania, România va mai avea reprezentări în finale la 4 rame fără cârmaci masculin (în componenţa Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea), dublu vâsle feminin (Cristina Ilie-Ioana Crăciun) şi 8 plus 1 feminin (Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea).

Echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci al României a câştigat, duminică, medalia de argint, la Campionatul European de canotaj, de la Sevilla.

Echipajul de 4 rame fără cârmaci masculin, în componenţa Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea, a luat startul pe culoarul trei şi a încheiat cursa de 2.000 metri, cu timpul de 6:23.83 minute, obţinând medalia de argint.

Celelalte două medalii au revenit echipajelor din Olanda (aur, 6:21.79 minute) şi Germania (bronz, 6:24.94).

La ediţia din 2012 a Campionatului European, România a cucerit cinci medalii (două de aur, două de argint şi una de bronz).

Vezi si

CSU II din Suceava a bifat a doua victorie în Divizia A

Echipa antrenată de Vasile Boca s-a impus, cu scorul de 45-21, în meciul disputat în …