Saturday , April 20 2024

Câmpulung Moldovenesc va găzdui pentru al treilea an consecutiv Balcaniada de Alergare Montană

Sucevenii Ciprian Costîn și Sorin Iluca vor reprezenta România în cursa rezervată juniorilor

 A XIV-a ediție a Balcaniadei de alergare montată va avea loc sâmbătă 14 mai în orașul Câmpulung Moldovenesc, gazda competiției pentru al treilea an consecutiv, cu participarea sportivilor din Bulgaria, Grecia, Macedonia, Slovenia, Turcia și România, informează Federația Română de Atletism.

România va fi reprezentată în concursul senioarelor (12.000 m) de Ionela Denisa Dragomir (CSM Pitești-FC Argeș), Ingrid Mutter (CSA Steaua București), Alina Andreea Pîșcu (CS știința Bacău) și Ionela Viorica Dobriță (CSM Cluj Napoca), iar la seniori (12.000 m), de Marian Cristian Moșoiu (CSA Steaua), Alin Ionuț Zincă (CSA Steaua), Bogdan Damian (CSM Cluj Napoca) și Gabriel Andrei Preda (CSA Steaua).

Echipa de senioare este condusă de antrenorul Valentin Coroja, iar echipa de seniori de Ionuț Gălițeanu.

Competiția este deschisă și juniorilor (6.000 m), România fiind înscrisă cu o echipă de fete (Maria Vainer, Nicoleta Ticăleac, Mirela Moroșan și Diana Dan) respectiv cu una de băieți (Florin Gut, Ciprian Costîn, Andrei Chelariu și Sorin Iluca). Ionuț Zachiu este antrenorul echipei de junioare, iar Emil Rusz pregătește echipa de juniori.

Competiția balcanică are loc sâmbătă de la ora 10:00, iar festivitatea de deschidere este prevăzută o zi mai devreme pe stadionul municipal ”Rarăul” de la ora 16:00.

La ediția 2021 a Balcaniadei de alergare montană, Mădălina Monica Florea a câștigat aurul la senioare, iar Ingrid Mutter a ocupat locul doi, România încheind concursul pe echipe tot pe primul loc.

În proba masculină a seniorilor, Leonard Albert Mitrică și Viorel Andrei Palici au ocupat locurile 2 și 3, contribuind la clasarea României pe primul loc în concursul pe echipe.

La junioare, cea mai bună clasare individuală a fost cea reușită de Noemi Bordeanu (locul 6), în timp ce România a ocupat locul trei pe echipe. La juniori, rădăuțeanul Andrei Ihnatiuc a fost al treilea, iar pe echipe am ocupat locul secund. (D.C.)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …