Friday , March 29 2024

Campionul David Popovici a demarat o acțiune caritabilă dedicată sucevencei Florentina Filipovici

David va dona casca și ochelarii cu care a devenit dublu campion mondial pentru a strânge bani pentru fosta canotoare suceveană. Florentina se luptă cu cancerul, este mamă a trei copii cu vârste între 4 și 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască.

 

Dublul campion mondial la înot David Popovici va dona casca și ochelarii cu care a câștigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta din acest an, obiectele urmând a fi valorificate în cadrul unei acțiuni caritabile dedicate sucevencei Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

“David Popovici, dublu campion mondial la natație, donează casca și ochelarii cu care a concurat la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta pentru a strânge bani pentru suceveanca Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori. Florentina se luptă cu o boală grea, este mamă a trei copii cu vârste între 4 și 8 ani, iar în prezent nu are unde să locuiască împreună cu fetița și cei doi băieți, în contextul unei situații familiale dificile. Pentru ei, David s-a alăturat Hope and Homes for Children și face un apel la donații pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici; la finalul campaniei (1 – 26 august 2022), unul dintre donatori va intra în posesia căștii și a ochelarilor lui David, prin tragere la sorți”, se menționează în comunicatul citat.

Popovici îi invită pe fanii săi să doneze pentru ajutorarea fostei sportive.

“Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranță și puțin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută un fost sportiv de performanță, aflat într-o situație de viață dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susțineți și îmi sunteți aproape, ca această lună să faceți o donație pentru căsuța Florentinei”, a afirmat sportivul.

Florentina are nevoie de bani pentru finalizarea casei pe care a început-o la Moldovița, comuna ei natală

Fundația Hope and Homes for Children a demarat deja construcția unei case cu trei camere pentru Florentina în primăvara acestui an, în Moldovița, comuna ei natală, însă este nevoie de fonduri suplimentare pentru finalizarea construcției, mobilarea și utilarea ei, astfel încât să se poată muta cât mai curând împreună cu copiii într-un spațiu sigur.

Persoanele care doresc să facă o donație și să participe automat la tragerea la sorți pentru casca și ochelarii lui David Popovici o pot face pe site-ul hhc.galantom.ro/p/davidpopovici. Donația trebuie să fie de minimum 25 lei. Tragerea la sorți va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie 2022.

Suma totală donată în perioada campaniei va fi dublată, în limita a 40.000 de euro, de compania Genpact, cea care susține Hope and Homes for Children încă din 2017.

“Am vrut să construim o casă pentru Florentina din momentul în care am aflat despre povestea ei și despre cât de multă nevoie are de susținere, în aceste momente complicate pentru ea și pentru copiii ei. Alături de echipa națională de canotori, foștii ei colegi, am visat să le putem oferi un spațiu liniștit și sigur. Cu boala nu ne putem lupta, însă ce putem face este să îi oferim tot sprijinul nostru, al tuturor. David este un exemplu pentru noi în atât de multe privințe, iar lecția generozității este încă ceva valoros ce avem de învățat de la el. Mulțumim, David, din inimă! Mulțumim și vouă, tuturor, pentru tot ce vom putea face împreună pentru Florentina”, a declarat la rândul său Robert Ion, director de Fundraising și Comunicare al Hope and Homes for Children România.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …