Tuesday , April 23 2024

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Autobuze incendiate şi jafuri după eşecul naţionalei

brazilia fani

Mai multe autobuze au fost incendiate, iar un magazin de produse electrocasnice jefuit marţi seară la Sao Paolo după înfrângerea umilitoare a Braziliei cu 7-1 în faţa Germaniei în prima semifinală a Campionatului Mondial de fotbal, au informat poliţia şi mass-media braziliene, citate de AFP. Brazilia însă, sub şocul înfrângerii, a rămas în general calmă în cursul serii.

Potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo, 20 de autobuze au fost incendiate în zona de sud a oraşului Sao Paolo într-un garaj în care se aflau vehicule în afara programului de lucru. Alte trei autobuze au fost arse în diverse cartiere ale megalopolisului brazilian.

Poliţia nu a confirmat dacă aceste incendii sunt direct legate de înfrângerea selecţionate Braziliei şi nu a dorit să confirme câte autobuze au fost incendiate.

În Brazilia, incendierea autobuzelor este o formă curentă de protest a populaţiei defavorizate.

Poliţia Militară (PM) din Sao Paolo s-a limitat să informeze că un incendiu a avut loc în zona de sud a oraşului.

‘Până în prezent, nu dispunem de mai multe informaţii în legătură cu incendiul. Va fi deschisă o anchetă’, a declarat un purtător de cuvânt al PM.

Poliţia a mai făcut cunoscut că un magazin de produse electrocasnice a fost ‘invadat şi jefuit’ în zona de est, proletară, a oraşului Sao Paolo.

Echipa Germaniei s-a calificat de o manieră incredibilă în finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), marţi, după ce a zdrobit formaţia gazdă cu scorul neverosimil de 7-1 (5-0), în semifinala jucată pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte.

Germania, campioană mondială în 1954, 1974 şi 1990, va disputa a opta sa finală a competiţiei (le-a pierdut pe cele din 1966, 1982, 1986 şi 2002), după ce pe ultima o pierduse chiar în faţa Braziliei, în 2002.

Echipa antrenată de Joachim Loew, selecţioner care a câştigat clar duelul tactic cu ”veteranul” Luiz Felipe Scolari, s-a impus prin golurile marcate de Thomas Mueller (11), Miroslav Klose (23), Toni Kroos (24, 26), Sami Khedira (29) şi Andre Schuerrle (69, 79). Germania a avut 20 de minute de graţie în care a marcat cele cinci goluri din prima repriză, perioadă care a fost, în acelaşi timp, cea mai neagră din istoria naţionalei braziliene, care nu a mai încasat atâtea goluri într-un răstimp atât de scurt. Golul de onoare al Braziliei a fost înscris de Oscar (90).

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …