Tuesday , March 19 2024

Campioanele naționale de juniori la handbal vor fi stabilite pe teren

Federația Română de Handbal a stabilit ca turneele finale de juniori să aibă loc în luna august sau septembrie. CSU Suceava va intra în lupta pentru medalii cu două echipe, cele de juniori I și II

Campioanele naționale de juniori vor fi stabilite pe teren, a anunțat Federația Română de Handbal în urma ultimei ședințe a Consiliului de Administrație.

La turneele finale ce ar trebui să aibă loc în luna august sau septembrie, CSU Suceava va intra în lupta pentru medalii cu două echipe, cele de juniori I și II.

“Este o veste pe care am primit-o cu bucurie. Așa avem șansa să disputăm câteva jocuri tari, iar configurația finală a clasamentului va fi hotârâtă pe teren. Este al șaselea turneul final consecutiv la care ne calificăm cu generația de 2004 și, chiar dacă vom întâlni adversari mai mari în vârstă, putem ataca locurile 1-4”, a precizat antrenorul grupei de juniori II de la CSU Suceava, Vasile Boca.

Calificată de pe primul loc în Grupa Valoare, formația de juniori I a universitarilor, antrenată de Ioan Tcaciuc se va bate pentru o medalie națională cu formațiile CSM Reșița, CSS2 Baia Mare, Potaissa Turda, CSM Ploiești, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM București și Dinamo Brașov.

CSU Suceava mizează în campionatul de juniori I pe următorul lot de jucători: Claudiu Stejar, Alexandru Reuț, Daniel Stanciuc, Adrian Urdă, Alexandru Focșăneanu, Eusebiu Fedic, Ştefan Jităreanu, Albert Vizitiu, Cristi Bejenariu, Iustin Ivan, Ionuț Şoldan, Ionuț Andreescu, Dragoș, Daniel Burac, George Bărgăoan, Emilian Huțuleac și Iulian Roșu.

Calificată de pe locul 2 în Grupa Valoare, echipa de juniori II a sucevenilor, pregătită de Vasile Boca, va întâlni la turneul final grupările CSS Medgidia, CSM București, CSM Ploiești, CSS Făgăraș, LPS Târgu Mureș, Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare.

Din formația de juniori II de la CSU Suceava fac parte jucătorii: Daniel Stanciuc, Codrin Dascălu, Cătălin Zariăchi, Dragoș Podovei, Alexandru Focșăneanu, Marius Adam, Alexandru Reuț, Adi Hreceniuc, Paul Smocot, David Hariton, George Bărgăoan, Alexandru Bălașa, Emilian Huțuleac, Ioan Răzvan, Ionuț Fetcu și Claudiu Stejar.
Datele și locurile de desfășurare a turneelor finale vor fi anunțate ulterior de către Federația Română de Handbal. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa în meciul de revenire în circuit, la Miami

Simona Halep va evolua în prima manșă a turneului de 1000 de puncte de la …