Thursday , March 23 2023

Campioana CFR Cluj este in revenire de forma

N echipa clujean\ a ob]inut prima victorie dup\ trei etape de “secet\”, 2-1 cu Pandurii T=rgu Jiu

Campioana României, CFR Cluj, a învins, sâmb\t\, pe stadionul “Gruia”, cu scorul de 2-1 (2-0), forma]ia Pandurii Târgu Jiu, într-un meci din cadrul etapei a VI-a a Ligii I.
Golurile echipei clujene au fost marcate de Emanuel Kone ’18 [i Alcantara ’24, în timp ce pentru Pandurii a punctat Voicule], din penalti, în minutul 85.
În minutul 18, Emanuel Kone deschide scorul cu un [ut în for]\ din mijlocul careului, dup\ o lovitur\ de col].
CFR î[i majoreaz\ diferen]a pe tabela de marcaj, scor 2-0, în minutul 24, tot dup\ un corner, când Alcantara înscrie din [ase metri, nemarcat.
În minutul 84, Stromajer a p\truns în careu, iar Tony a intervenit prin alunecare, arbitrul Marian Balaci dictând penalti. Echipa Pandurii reduce din diferen]\, scor 2-1, Voicule] transformând lovitura de la 11 metri.

N Mandorlini: “Am ob]inut o victorie important\”

Antrenorul Andrea Mandorlini a declarat, sâmb\t\, c\ CFR Cluj a ob]inut o victorie important\, scor 2-1, în fa]a echipei Pandurii, în etapa a VI-a a Ligii I, [i c\ echipa sa a meritat cele trei puncte.
“Sunt trei puncte meritate, am f\cut o prim\ repriz\ bun\ în care am [i ratat câteva ocazii clare. La fel cum a zis [i ???, a fost important s\ câ[tig\m, este bine c\ am bifat cele trei puncte. Pe final, mi-a revenit în minte acel meci cu Astra (n.r. CFR – Astra, scor 2-2, etapa a IV-a a Ligii I)”, a spus tehnicianul italian în conferin]a de pres\ de dup\ meci.
Referitor la penaltiul dictat în minutul 85 în favoarea forma]iei gorjene, la un fault al lui Tony asupra lui Stomajer, Mandorlini a precizat: “Am vorbit cu Tony, dup\ meci, despre penalti, nu trebuia s\ le d\m o astfel de ocazie, mai ales c\ el este un juc\tor cu mare experien]\”.
Tehnicianul a ad\ugat c\ echipa sa va vedea la ce nivel se afl\ în perioada urm\toare. “Urmeaz\ meciul cu Rapid [i Liga Campionilor, practic acum încep meciurile tari [i vom vedea cu adev\rat la ce nivel suntem. Nu exist\ un medicament mai bun decât victoriile”, a mai spus Mandorlini.
La rândul s\u, pre[edintele clubului CFR, Iuliu Mure[an, a precizat c\ echipa a ob]inut o victorie important\: “Este o victorie important\, care aduce trei puncte, aveam mare nevoie de acest succes. Am avut ocazii, puteam s\ mai înscriem. Emanuel Kone l-a înlocuit foarte bine pe Deac, care ne va lipsi foarte mult. Sper s\ poarte culorile vi[inii în suflet”, a spus Mure[an.
Oficialul a ad\ugat c\ se bucur\ pentru victoria ob]inut\ de Universitatea Cluj în fa]a celor de la Dinamo, scor 4-2. “M-am bucurat pentru victoria clujenilor la Dinamo, se vede c\ s-a investit mult [i se munce[te mult acolo [i încep s\ vin\ [i roadele”, a spus Mure[an.

N Badea este `ngrijorat c\ Pandurii ocup\ ultimul loc `n clasament

Antrenorul Ionu] Badea a declarat, sâmb\t\, c\ echipa Pandurii Târgu Jiu nu merita s\ piard\ meciul cu CFR Cluj, scor 1-2, din etapa a VI-a a Ligii I, [i c\ nu este înc\ îngrijorat de faptul c\ forma]ia sa ocup\ ultimul loc în clasament.
“Am pierdut un meci pe care, la cum au decurs lucrurile, nu trebuia s\-l pierdem. Au fost minute în care am judecat gre[it ideile adversarului, suferim înc\ la fazele fixe, nu suntem deloc concentra]i. Dac\ am fi crezut mai mult, am fi reu[it s\ ob]inem m\car un egal. În multe momente am reu[it s\ specul\m punctele slabe ale adversarului”, a spus Ionu] Badea în conferin]a de pres\ de dup\ meci.
Tehnicianul a ad\ugat c\ nu este îngrijorat de pozi]ia din clasament [i c\ obiectivul r\mâne locul 10 în Liga I. “Nu m\ îngrijoreaz\ c\ suntem pe ultimul loc, clasamentul este relativ în acest moment. Exist\ o ap\sare mai mult mental\ asupra juc\torilor, avem dou\ s\pt\mâni s\ ne reînc\rc\m bateriile. Obiectivul nostru este locul 10 [i am încredere c\ îl vom îndeplini”, a precizat antrenorul forma]iei gorjene.

Vezi si

CSM Suceava va întâlni Unirea Dej în barajul pentru menținerea în prima divizie la volei masculin

Primele două meciuri vor avea loc pe terenul grupării ardelene, pe 8 și 9 aprilie …