Friday , September 30 2022

Bute va boxa cu irlandezul Brian Magee pe 19 martie

Campionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF, românul Lucian Bute, îşi va pune centura în joc pentru a şaptea oară, la 19 martie, într-o gală ce va avea loc la Bell Centre în Montreal, când îl va întâlni pe irlandezul Brian Magee, informează boxingscene.com.

Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în carieră, reuşind să câştige 34 (24 prin KO), pierzând trei şi remizând o dată.

Brian Magee este pe locul 1 la WBA, pe 2 la WBC şi pe 8 la IBF.

Bute l-ar fi putut întâlni pe germanul Dimitri Sartison, care deţine titlul mondial WBA, însă pugilistul neamţ a refuzat, iar Magee a acceptat oferta înaintată de InterBox.

Potrivit Boxing Scene, printre motivele acceptării ofertei de către Magee a unui meci cu Bute se află posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial IBF, transmiterea partidei de către postul de televiziune Showtime, expunere media, posibilitatea de a boxa în America de Nord, iar în caz de victorie Magee îl va înlocui pe Bute într-un meci cu învingătorul din turneul Super Six.

Promotorul britanic Mick Henessy consideră că Bute va avea un meci dificil cu Magee. “E un luptător şi are o inimă mare. Peste toate, este un luptător înfometat. În mod sigur este o luptă foarte bună şi nu va fi uşor pentru Lucian”, a spus Henessy.

Bute, 27 de victorii din tot atâtea partide, dintre care 22 de KO, va boxa pentru a treia oară la profesionişti împotriva unui pugilist european, după rusul Sergei Tatevosyan şi danezul Lolenga Mock.

Lucian Bute a câştigat titlul mondial în versiunea IBF la 19 octombrie 2007, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute a reuşit să-şi apere cu succes centura în alte şase rânduri. La începutul lunii noiembrie, Bute a semnat un contract pentru mai multe meciuri cu postul de televiziune american Showtime. Presa a scris că Bute va primi şase milioane de dolari pentru trei meciuri difuzate de Showtime.

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …

One comment

  1. Bravo Bute ia-le banii ! Nu risca nimic – banii sunt importanti . Daca lumea spune ca e slab adversarul – asa este dar in veciurile urmatoare , risca luptand cu castigatorul din SuperSix sa piarda centura . Macar sa ramana cu ceva lovele .