Thursday , March 28 2024

Bute l-a învins pe Brian Magee prin KO şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Pugilistul Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO în repriza a zecea, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

Debutul partidei dintre Bute şi Magee a fost unul echilibrat, românul câştigând din primele patru reprize cu 10-9, iar în cea de-a doua cei doi au fost la egalitate, 10-10. Repriza a cincea a fost una în care Bute a fost condus de adversarul său. A urmat apoi repriza a şasea, în care Bute a devenit mult mai agresiv, iar în cea de-a şaptea rundă, românul l-a trimis la podea pe Magee, cu celebra sa lovitură la ficat. Irlandezul a mai rezistat până în repriza a zecea, când Bute şi-a trimis din nou adversarul la podea, după un upercut în bărbie. De această dată, arbitrul Pete Podgorski a decis oprirea meciului.

Partida dintre Lucian Bute şi Brian Magee s-a disputat la Bell Centre din Montreal. Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2, “Where the streets have no name”, iar adversarul său a fost acompaniat de Metallica, cu melodia “Whiskey on the jar”.

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 28 de victorii la profesionişti şi nicio înfrângere. Magee, în varstă de 35 de ani, are 34 de victorii (24 prin KO), 4 înfrângeri şi un meci egal.

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize.

Al treilea meci în care Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison “Pantera” Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a “aplicat” lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.

A şasea oară când Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuşit să-l trimită la podea pe adversarul său în repriza a noua.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …