Thursday , March 28 2024

Bugetul sportivilor olimpici, redus la o treime in anul Olimpiadei de la Londra

Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic Roman

COSR a primit doar 30 la sută din bugetul solicitat în acest an. Octavian Morariu spune că decizia loveşte direct în inima sportului, fiind afectaţi atât juniorii, cât şi sportivii ce ne vor reprezenta la JO 2012.
Comitetul Olimpic Sportiv Român a primit o lovitură dură din partea statului. Chiar dacă a solicitat un buget de 100 de milioane de lei, COSR a primit doar 30% din această sumă de la bugetul de stat. Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a anunţat că cei mai afectaţi de această decizie sunt juniorii şi sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra.

“Va trebui să reducem semnificativ activitatea centrelor pentru juniori, dar nu puteam face acest lucru decât dupa luna iunie, pentru că până e atunci e şcoală. Prioritatea noastră rămâne totuşi participarea cât mai bună la Londra dar şi acolo riscăm să avem probleme şi noi şi federaţiile, pentru că vorbim de un buget diminuat la Comitetul Olimpic şi Sportiv”, a declarat Morariu, pentru Romania TV.

Ultima sa speranţă se leagă de o eventuală rectificare bugetară. “Voi adresa un memoriu guvernului, pentru a explica situaţia în detaliu. Voi prezenta situaţia reală şi care sunt riscurile în condiţiile actuale şi continui să sper că vom căpăta înţelegere, pentru că nu solicitam sume uriaşe”, a mai declarat el.

Preşedintele Comitetului Olimpic Român crede că este nevoie de 25 de milioane de euro pentru ca activităţile şi competiţiile din acest an să nu fie periclitate. (rtv.net)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …