Saturday , April 20 2024

Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni se întâlnesc în primul derby județean al sezonului

Cele două formații se înfruntă sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul Municipal, într-un meci din etapa a IV-a a Ligii a III-a. De la aceeași oră, Foresta evoluează pe terenul celor de la Sporting Vaslui

Etapa a IV-a a Ligii a III-a programează primul derby județean din sezonul 2021/2022. Astfel, sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul Municipal, față în față se vor afla Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni, două formații neînvinse de la startul campionatului.

Se anunță un meci al orgolilor, ținând cont de schimburile de jucători făcute între cele două echipe în pauza de vară. Forizs, Chiseliță și Săhlean au plecat de la Fălticeni la Rădăuți în vreme ce 12 fotbaliști, în frunte cu antrenorul Iulian Ionesi au făcut drumul exact invers.

Bucovina nu va putea miza în teren pe antrenorul principal Florin Cristescu și pe fundașul central Bogdan Forizs, ambii fiind suspendați după cartonașele roșii încasate în runda precedentă. De partea cealaltă, Şomuz are un singur jucător incert în cadrul lotului: Vasile Dănilă, care vine după o accidentare.

Cele două formații s-au întâlnit în urmă cu mai bine de o lună de zile în Turul II al Cupei României. Câștig de cauză a avut atunci Şomuz Fălticeni, care s-a impus, pe teren propriu, în fața Bucovinei Rădăuți, cu 3-0, prin golurile lui Padovei, R. Ciobanu și Dănilă.

Foresta se deplasează la Vaslui

Aflată într-o vizibilă creștere de formă, Foresta caută a treia victorie consecutivă în campionat în meciul pe care îl dispută, sâmbătă, de la ora 17.00, în deplasare, cu Sporting Vaslui.

Antrenorul “galben-verzilor”, Ionuț Moșteanu, nu va putea miza nici în acest meci pe portarul Alexandru Tătaru și pe fundașul Eugen Celeadnic.

Programul etapei a IV-a:

CSM Pașcani – Ştiința Miroslava

Ceahlăul – Dante Botoșani

CSM Bacău – Hușana Huși

Sporting Vaslui – Foresta Suceava

Bucovina Rădăuți – Şomuz Fălticeni.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …