Saturday , March 25 2023

Bucovina Rădăuți și-a adus antrenor cu licența A

Gruparea rădăuțeană l-a numit în funcția de antrenor principal pe Marius Lup (46 de ani), care revine pe Municipal după un sezon și jumătate.

Bucovina Rădăuți și-a numit un nou antrenor principal în persoana lui Marius Lup (46 de ani).

Posesor al licenței A UEFA, Lup revine astfel pe Municipal după un an și jumătate, perioadă în care a făcut parte din staff-ul celor de la Şomuz Fălticeni.

Acesta va colabora pe banca tehnică a grupării rădăuțene cu Ionuț Plămadă, Cristi Butnariu și Andrei Dumitraș.

“În primul rând aș vrea să mulțumesc conducerii echipei Şomuz Fălticeni și domnului primar Cătălin Coman pentru că m-a înțeles în ceea ce privește cea mai grea decizie a mea din ultima perioadă.

Am fost onorat să vin și să aduc un plus de experiență la Bucovina Rădăuți. Sunt foarte optimist deoarece eu am mai fost aici timp de patru ani și cunosc foarte bine colectivul. Căpitanul actual al echipei, Mugur Florescu a fost și căpitanul U19 de la LPS Suceava (jumătate din acea echipă era formată din rădăuțeni, sportivi crescuți de profesorul Viorel Stoica).

Am fost direct implicat și foarte aproape de cea mai frumoasă realizare din istoria recentă a clubului: la 30 de minute de Liga a II-a, eveniment petrecut sub tutela lui Iulian Ionesi.

Am răspuns afirmativ pentru o echipă în care voi avea alături un staff tânăr și profesionist cu un potențial deosebit: Ionuț Plămadă, Cristi Butnariu și Andrei Dumitraș, care au realizat lucruri memorabile cu o echipă atât de tânără. Locul 2 din acest moment demonstrează clar că staff-ul tehnic, conducerea, unitatea grupului de jucători dar și relația cu Primăria Rădăuți prin domnul Bogdan Loghin, funcționează la unison.

Discutând cu domnul președinte Corneliu Lucescu mi-am dat seama că proiectul și concepțiile dumnealui despre cum trebuie să arate o echipă din Bucovina sunt identice cu ale mele.

Practic se dorește promovarea tinerilor din zona noastră pe lângă câțiva jucători mai experimentați.

Îmi doresc să obținem cât mai multe puncte în următoarea perioadă, să aducem cât mai mulți spectatori la stadion și să ne bucurăm împreună de realizările acestor tineri minunați” a transmis Marius Lup pe pagina de facebook a Bucovina Rădăuți.

Aflată în plină pregătire de iarnă, Bucovina Rădăuți va relua campionatul pe data de 11 martie, cu un meci pe teren propriu în compania celor de la CSM Bacău. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Sezonul regular al Ligii a III-a se încheie cu derbyul Bucovina Rădăuți – Foresta

Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Municipal din Rădăuți …