Saturday , April 20 2024

Bucovina Rădăuți joacă în derbyul etapei la Miroslava. Foresta primește vizita Şomuzului Fălticeni

Ambele meciuri au loc sâmbătă, de la ora 15.00 și țin capul de afiș al etapei a XIII-a a Ligii a III-a

Ştiința Miroslava și Bucovina Rădăuți își dispută supremația în Seria I a Ligii a III-a, ocupantele primelor două locuri ale clasamentului urmând să se înfrunte sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul din Uricani, în derbyul etapei a XIII-a.

Trupa antrenată de Iulian Ionesi merge la Iași, să-și apere fotoliul de lider fără patru jucători. „Urmează a treia finală din cele opt și, chiar dacă avem patru absențe, vom încerca să aliniem cel mai bun prim unsprezece și vom juca la victorie. Vrem să fim la baraj când se va trage linie”, a declarat antrenorul Bucovinei, care nu va putea miza în meciul cu Miroslava pe Danilă, accidentat, Vișinar, Butnariu și R. Ciobanu, ultimii trei fiind suspendați.

In turul campionatului, Bucovina Rădăuți s-a impus pe stadionul Municipal, în fața Ştiinței Miroslava, cu scorul de 2-0, printr-o dublă semnată atunci de Ionel Stoian.

Foresta caută să spargă gheața în 2021

Un alt meci care ține capul de afiș al rundei a XIII-a este cel de pe Areni, acolo unde, Foresta primește sâmbătă, de la ora 15.00, vizita grupării Şomuz Fălticeni.

„Galben-verzii” sunt în căutarea primei victorii din acest an, după ce au ratat startul în sezonul de primăvară și au picat pe locul 3 în clasamentul seriei. “Este deja a treia etapă pe care o disputăm în acest an, jucăm acasă și cred că a venit timpul să obținem și noi prima victorie. Sâmbătă, avem nevoie de cele trei puncte”, a declarat antrenorul Ivan Gvozdenovic, care, față de runda precedentă, nu va putea miza pe fundașul Ruben Sumanariu, suspendat.

De partea cealaltă, gruparea fălticeneană s-a apropiat la două puncte de locurile de de play-off și speră la cel puțin la un rezultat de egalitate pe Areni. „Când se întâlnesc două echipe din același județ, nu mai contează locurile din clasament. Suntem în luptă directă cu Foresta pentru play-off, și ne dorim să plecăm neînvinși de pe Areni. E un meci în care tinerii noștri jucători au șansa să se afirme, să demonstreze că merită să joace la un nivel superior”, a declarat directorul-sportiv Iulian Darabă, care a precizat că Şomuz nu se va putea baza la Suceava pe Balde, operat recent la ligamentele încrucișate, și Julei care își ispășește sâmbătă ultima etapă de suspendare.

In meciul tur, Şomuz s-a impus, pe stadionul „Constantin Jamaischi”, în fața Forestei, cu scorul de 3-2. Fălticenenii și-au asigurat atunci victoria prin dubla lui Padovei și golul lui Toukam, „galben-verzii” punctând prin Marin, de două ori.

Programul etapei a XIII-a:

Ceahlăul – Dante Botoșani

Ştiința Miroslava – Bucovina Rădăuți

Foresta Suceava – Şomuz Fălticeni

CSM Pașcani – Hușana Huși

Sporting Vaslui – Bradu Borca

La finalul sezonului, primele două clasate se vor califica în semifinalele play-off-ului de promovare în Liga a II-a. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …