Friday , April 19 2024

Bucovina Rădăuți a realizat scorul etapei la Fălticeni și a urcat pe primul loc

Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan s-a impus sâmbătă, pe terenul Şomuzului, cu un neverosimil 5-0, prin golurile marcate de I. Plămadă (4) și Ionesi. Pe final, portarul oaspeților, Zvoronciuc, a parat un penalty în fața lui Julei  

Bucovina Rădăuți a urcat pe primul loc în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, după ce a realizat scorul etapei a III-a, 5-0, sâmbătă după-amiază, pe stadionul “Tineretului”, în fața celor de la Şomuz Fălticeni.

Trupa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan a început în forță întâlnirea, reușind să deschidă scorul în minutul 16, când Ungurianu a centrat de pe partea dreaptă, iar Ionesi a marcat cu o lovitură de cap.

Ungurianu a rămas în rolul de servant și la golul doi al oaspeților, înscris în minutul 24, de I. Plămadă, care avea să recital la Fălticeni.

Aflată la prima apariție în fața propriilor suporteri, trupa antrenată de Daniel Stoica a încercat să reacționeze în minutul 45, dar portarul Zvoronciuc a fost la post și s-a opus la ocazia avută de A. Mateiciuc.

Minutele de prelungire ale primei reprize avea să aducă alte goluri în poarta Şomuzului, ambele marcate tot de I. Plămadă. Mai întâi, a punctat din gura porții după o respingere a lui Cătălin Pascal, iar mai apoi a stabilit scorul pauzei la un neverosimil 0-4 cu un șut în cros.

Formația rădăuțeană n-a redus turația motoarelor în partea secundă, reușind să marcheze din nou în minutul 55, când nou-intratul Săhlean a înălțat o minge peste apărarea gazdelor, iar același I. Plămadă a făcut pokerul cu un lob frumos peste Cătălin Pascal. La 0-5, în ultimul sfert de oră, Zvoronciuc le-a refuzat golul de onoare fălticenenilor, parând o lovitură de pedeapsă de la 11 metri executată de Edy Julei.

Şomuz – Bucovina s-a terminat 0-5, o victorie pe care rădăuțenii i-au dedicat-o antrenorului cu portarii, Marius Lup, sărbătoritul zilei de sâmbătă.

Şomuz Fălticeni: C. Pascal – Iorga, Robciuc, Ionescu, Toukan, Afalna, Marinescu, Tchassem, Julei, Njindja, Mateiciuc. Antrenor: Daniel Stoica.  Pe parcurs au mai intrat: Song, Plăcintă, Murărașu și Zamă.

Bucovina Rădăuți: Zvoronciuc – Alecsandru, Vitu, Mihăeș, Ciobanu, Bejenar, Dănilă, Ungurianu, Ionesi, Netbai, Plămadă. Antrenori: Dorin Goian și Daniel Bălan. Au mai intrat: Săhlean, Țapu, Păiuș și Busuioc.

În runda viitoare, Bucovina Rădăuți va evolua vineri pe terenul celor de la Aerostar Bacău, iar o zi mai târziu Şomuz Fălticeni se va deplasa în fieful gălățenilor de la Sporting Liești. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Cristian PLOSCEAC)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …