Friday , April 19 2024

Bucovina Pojorâta debutează astăzi în Liga a II-a

In prima etapă a sezonului regulat, programată astăzi, cu începere de la ora 11.00, Bucovina Pojorâta primeşte vizita Gloriei Buzău. “Este un interes enorm pentru acest meci. Mizăm şi pe aportul publicului în încercarea de a scoate un rezultat bun”, a declarat antrenorul Dănuţ Mândrilă (foto). Intr-un alt joc, Rapid Suceava evoluează pe terenul Daciei Unirea Brăila. “Dacă vom pune osul, ne putem întoarce cu puncte. Ne dorim cu toţii să începem cu dreptul campionatul”, a precizat antrenorul “ceferiştilor”, Bogdan Tudoreanu 

 Liga 2. Pojorata - Mandrila [800x600]

Zi de sărbătoare la Pojorâta. Bucovina primeşte astăzi, de la orele 11.00, pe teren propriu, vizita Gloriei Buzău, într-un meci istoric, primul pe care echipa de la poalele Giumalăului îl joacă în Liga a II-a.

Chiar dacă este lipsită de experienţă, calificarea în Turul V al Cupei României şi rezultatele din amicale îi oferă un moral bun trupei antrenate de Dănuţ Mândrilă înaintea partidei de debut la matineu.

“Suntem conştienţi că ne aşteaptă un joc greu, în compania Gloriei Buzău, o echipă experimentă, cu o medie de vârstă de 30 de ani, dar ne-am pregătit bine, avem un moral bun şi sper să ieşim bine din acest meci”, a declarat Dănuţ Mândrilă, care mizează şi pe aportul publicului la meciul de astăzi, la care preţul unui bilet de intrare este de 10 lei: “Este un interes enorm pentru acest meci. Mizăm şi pe aportul publicului în încercarea de a scoate un rezultat bun, mai ales că n-am mai pierdut un meci oficial acasă de mai bine de un an”.

Reprezentată a unei comunităţi de doar 3.000 de suflete, Bucovina Pojorâta n-are de gând să fie o prezenţă efemeră în Liga a II-a, obiectivul “alb-abaştrilor” pentru noul sezon fiind unul de bun simţ: salvarea de la retrogradare. “Am promovat oarecum într-un moment prost, ţinând cont că restructurările care au loc în Liga a II-a. Avem însă un lot echilibrat, stabilitate financiară, iar obiectul nostru este salvarea de la retrogradare, adică locurile 7-8”, a precizat Mândrilă.

Bucovina Pojorâta este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 2.30 la victorie. De partea cealaltă, un succes al buzoienilor sub Giumalău e cotat cu 2.75, în vreme ce rezultatul de egalitate are o cotă de 3.20.

Echipa de la poalele Giumalăului a disputat în perioada precompetiţională şapte meciuri de verificare, bilanţul fiind unul încurajator, cinci victorii, o remiză şi o înfrângere: 4-3 cu Aerostar Bacău, 2-1 cu Ceahlăul Piatra Neamţ, 3-1 cu Steaua Magica Iaşi, 2-0 cu Inter Dorohoi şi 6-3 cu CSM Paşcani, 1-1 cu Inter Dorohoi, respectiv 3-4 cu Rapid Suceava. In singurul meci oficial din această vară, Bucovina Pojorâta a trecut marţea trecută, în deplasare, cu 3-0, de formaţia FC Cetatea Târgu Neamţ, în turul IV al Cupei României.

“Ceferiştii” merg după puncte la Brăila

Aflată în faţa celui de-al patrulea sezon consecutiv în Liga a II-a, Rapid Suceava debutează în noua ediţie de campionat în deplasare, pe terenul Daciei Unirea Brăila, astăzi, cu începere de la ora 11.00.

Chiar dacă se aşteaptă la un meci dificil, contra unui adversar experimentat, Bogdan Tudoreanu este încrezător că elevii săi se pot întoarce cu un rezultat pozitiv din lunca Dunării. Dacă vor pune osul. “Incepem campionat cu o deplasare dificilă, pe terenul unei echipe care are un nucleu de jucători care evoluează împreună de trei ani de zile. Stim că Brăila are probleme financiare, dar acestea nu cred că se vor cunoaşte pe teren, pentru că are câţiva jucători cu experienţă ca Frunză, Onofraş sau Ivan, jucători care ştiu să dirijeze echipa. Eu am încredere însă în băieţi, s-au pregătit exemplar, iar dacă vor pune osul, ne putem întoarce cu puncte. Ne dorim cu toţii să începem cu dreptul campionatul. Dacă venim cu o victorie de la Brăila, probabil în etapa a doua vom juca cu stadionul plin”, a declarat Tudoreanu.

Dacia Unirea este favorită la casele de pariuri, cu o cotă de 2.20 la victorie. De partea cealaltă, un succes al “ceferiştilor” la Brăila este cotat cu 2.90, în vreme ce rezultatul de egalitate are o cotă de 3.20.

Programul primei etape:

Bucovina Pojorâta – Gloria Buzău

Dacia Unirea Brăila – Rapid Suceava

Dunărea Călăraşi – SC Bacău

FC Clinceni – Oţelul Galaţi

Rapid Bucureşti – CS Baloteşti

Ceahlăul Piatra Neamţ – Farul Constanţa

ACS Berceni va sta în runda inaugurală.

 

Ediţia de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va conţine în prima fază un sezon regulat cu 26 de etape, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. La finalul acestuia, primele şase clasate se vor califica în play-off-ul pentru promovare, iar ocupantele locurilor 7-12 vor juca în play-out. Ocupanta locului 13 şi FCM Dorohoi vor retrograda direct în Liga a III-a încă de la finalul sezonului regulat. La finalul play-out-ului vor retrograda şapte echipe, câte trei din fiecare serie, plus una desemnată în urma unui baraj, în total 11 echipe. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …