Thursday , March 28 2024

Brigada românească de arbitri din care face parte și suceveanul Sebi Gheorghe, într-un imens scandal legat de rasism în Liga Campionilor

Meciul dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colțescu, relatează AFP.

Staff-ul campioanei Turciei și jucătorii acesteia, urmați de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formației din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmații rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colțescu i-a cerut în min. 16 lui Hațegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colțescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Hațegan i-a arătat cartonașul roșu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună și l-a acuzat de rasism pe Colțescu, reproșându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel și dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

și jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe și Marquinhos, au venit pentru a cere explicații la marginea terenului. După mai multe minute de discuții cele două echipe au părăsit terenul.

Ulterior, președintele campioanei Turciei a afirmat că echipa sa nu va relua jocul dacă al patrulea oficial (Colțescu) nu va fi îndepărtat.

”Al patrulea arbitru a spus ‘negru” în fața lumii întregi! Dacă al patrulea arbitru va fi scos de pe teren, atunci vom relua jocul. Dacă el va rămâne pe teren, atunci Bașakșehir nu va relua meciul”, a declarat Goksel Gumusdag pentru TRT Spor.

Ovidiu Hațegan este arbitrul de centru al meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Bașakșehir, care are loc pe Parc des Princes, în Grupa H.

Arbitri asistenți sunt Octavian Şovre și suceveanul Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost nominalizat Sebastian Colțescu. Arbitru video este italianul Marco Di Bello, iar conaționalul său Maurizio Mariani este arbitru asistent video.

În Grupa H, primele trei clasate au șanse la calificarea în optimile de finală. Manchester United ocupă primul loc, cu 9 puncte, urmată de Paris Saint-Germain, 9 puncte, RB Leipzig, 9 puncte, și Istanbul Bașakșehir, 3 puncte.

Până acum Hațegan a arbitrat meciurile Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie), Manchester United – Istanbul Bașakșehir 4-1 (24 noiembrie) și șahtior Donețk – Real Madrid 1-0 (1 decembrie), el fiind primul arbitru care conduce meciuri în toate cele șase etape ale grupelor într-un sezon de Champions League.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …