Saturday , April 20 2024

Brazilia merge in sferturi la Cupa Mondiala. 2-0 cu Mexic

brasil

Selecţionata Braziliei s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Mexicului cu scorul de 2-0 (0-0), luni, la Samara, în optimile de finală.

Selecao s-a impus prin golurile marcate de Neymar (51) şi Roberto Firmino (88), iar în sferturi va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Japonia.

Mexicanii au început meciul mai bine şi au presat destul de mult în primele 25 de minute, având ocazii prin Lozano (3), însă Alisson a fost la post, şi prin Herrera (22), blocat la 15 metri.

Cvintupla campioană mondială, deşi a fost stânjenită de jocul făcut de ″El Tri″⁣, a avut oportunităţi destul de bune, prin Neymar (5), cu un şut de la distanţă apărat de Ochoa, care a blocat vedeta braziliană şi în min. 25. Gabriel Jesus (26) a fost oprit de Ayala, Coutinho (27) a şutat peste poartă, dar cea mai bună situaţie a fost irosită de acelaşi Gabriel Jesus (33), al cărui şut din unghi a fost respins de Ochoa. Neymar (40) a mai avut o situaţie notabilă, dar a şutat peste poartă din lovitură liberă.

Vela (61) a pus în pericol poarta sud-americanilor (61), dar Alisson a respins de sub transversală.

Neymar a fost din nou aproape de gol (68), dar şutul său a fost deviat de Salcedo pe lângă poartă.

Soarta meciului a fost pecetluită în urma unui acţiuni a aceluiaşi Neymar, care a trimis pe lângă Ochoa, iar Firmino a îndeplinit o simplă formalitate (88).

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …