Wednesday , April 24 2024

Bosnia-Herţegovia: Membrii federaţiei de fotbal nu au schimbat statutul

Membrii Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, întruniţi marţi, nu au adoptat schimbarea statului care prevede că forul are trei preşedinţi, aşa cum au cerut FIFA şi UEFA, şi riscă sancţiuni din partea celor două organisme fotbalistice internaţionale, informează www.dnevniavaz.ba.

La vot, 28 de reprezntanţi nu au dorit schimbarea statutului, 22 au fost pentru, iar trei s-au abţinut. Acum federaţia din Bosnia-Herţegovina aşteaptă reacţia forurilor internaţionale la această situaţie.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa a IV-a a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Sâmbătă, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace, care a devnit favorită la ocuparea celui de-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare.

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la 20 martie, la Paris, a reconfirmat decizia de a suspenda automat, de la 1 aprilie, Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, dacă schimbările cerute privind statutul nu sunt efectuate până la acea dată.

Decizia UEFA a venit ca urmare a sistemului de conducere al Federaţiei de Fotbal din Bosnia şi Herţegovina, cu trei preşedinţi, un bosniac, un sârb şi un croat.

În cazul în care suspendarea va intra în vigoare, echipele din această ţară nu vor mai putea evolua în competiţiile internaţionale.

UEFA aşteaptă mai multe informaţii referitoare la decizia Bosniei

Reprezentanţii UEFA au anunţat, marţi, că aşteaptă mai multe informaţii referitoare la decizia Federaţiei Bosniace de Fotbal de a nu modifica statutul forului, dar că suspendarea va intra în vigoare automat pe data de 1 aprilie, dacă nu vor interveni schimbări.

“Aşteptăm mai multe informaţii, însă suspendarea va intra automat în vigoare la data de 1 aprilie”, a declarat un responsabil al UEFA pentru agenţia France Presse.

Potrivit AFP, o decizie privind situaţia echipei naţionale a Bosniei-Herţegovina ar putea fi luată în cadrul următorului Comitet Executiv al UEFA, care este programat în zilele de 16 şi 17 iunie, însă comitetul poate fi convocat şi mai devreme.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …