Thursday , April 25 2024

Borcea, dat in judecata de bucatarul sau din Miami

Cristi Borcea are probleme în SUA. Este acuzat că nu l-a plătit corespunzător pe Mauricio Yaniquini, un bucătar care a lucrat în „La Vendetta”, restaurantul său din Miami. Ajutat şi de legea din SUA, care este foarte strictă cu abuzurile împotriva angajaţilor, acesta l-a dat în judecată pe Borcea, iar în proces sunt 11 capete de acuzare.

Conform cererii de chemare în judecată, Mauricio Yaniquini a prestat muncă patriotică în bucătăria restaurantului, iar când i s-a plâns lui Cristi Borcea, nu numai că nu a fost ascultat, ci a fost hărţuit şi chiar lovit în repetate rânduri de către un spălător de vase din acelaşi local, cu permisiunea tacită a managerilor şi patronilor. La doar o zi după ce un astfel de incident violent s-a soldat cu sosirea poliţiei în incinta restaurantului şi cu o vizită la spital a lui Yaniquini, bucătarul a fost concediat.

Acum, avocatul său cere instanţei recuperarea a peste 23.000 $ reprezentând salariul neplătit, precum şi plata unor daune morale. Contactat prin telefon, Cristi Borcea a spus: „Reclamaţia a apărut de două luni. În SUA toată lumea poate da în judecată pe toată lumea. Îi facem şi noi plângere pentru defăimare”.

Mauricio Yaniquini a lucrat pentru milionarul român din decembrie 2011 până în mai 2012. A fost angajat cu un salariu fix pentru o normă de 40 de ore de lucru pe săptămână. Conform plângerii, când s-a trezit prin ianuarie că lucrează chiar şi 80 de ore pe săptămână, Yaniquini le-a cerut patronilor să-l plătească pentru orele suplimentare. Aceştia l-au refuzat, spune bucătarul.

CITITI CONTINUAREA AICI

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …