Friday , March 29 2024

Blatter face dezvaluiri incendiare din culisele FIFA. Intelegerea secreta pentru Cupa Mondiala

platini-blatter

Presedintele suspendat si demisionar al FIFA, Sepp Blatter, a decis sa rupa tacerea si sa faca dezvaluiri incendiare din culisele forului mondial.

Veteranul in varsta de 79 de ani a vorbit despre o intelegere facuta inaintea votului final pentru a atribui Cupa Mondiala din 2018 Rusiei, iar pe cea din 2022 Statelor Unite.

“Prin 2010 am avut o discutie despre Cupa Mondiala si atunci am luat o decizie dubla. Pentru Cupele Mondiale am stabilit sa mearga in Rusia, pentru ca n-a fost niciodata acolo sau in Estul Europei, iar pentru 2022 sa revina in America. Asa am fi avut Cupele Mondiale in cele mai mari puteri din lume”, a povestit Blatter intr-un interviu pentru agentia TASS, citat de Daily Mail.

Seful FIFA sustine ca intelegerea a picat dupa doua interventii ale lui Nicolas Sarkozy, presedinte al Frantei la vremea respectiva, si Michel Platini, presedintele UEFA.

Iar dupa ce acest acord secret a cazut, Statele Unite s-ar fi razbunat intr-un fel pe el si pe FIFA pentru pierderea Cupei Mondiale prin declansarea anchetei care a zguduit forul mondial.

“Totul a fost bine pana in momentul in care Sarkozy s-a intalnit cu printul mostenitor din Qatar, cel care este acum conducatorul Qatarului. Si la un pranz luat apoi cu Michel Platini el a spus ca ar fi bine ca Mondialul sa mearga in Qatar. Si asta a schimbat intreg tiparul stabilit.

Au fost alegeri prin vot secret. Patru voturi din Europa au disparut din dreptul SUA, asa ca scorul a devenit 14 la 8. Daca punem in discutie cele patru voturi, scorul ar fi fost 12 la 10. Daca Statele Unite primeau organizarea Mondialului, acum nu am fi vorbit decat despre minunatul turneu final din Rusia si nu am fi avut nicio problema la FIFA”, a mai spus Blatter.

Sepp Blatter si-a anuntat demisia din functia de presedinte al FIFA dupa scandal urias de coruptie care a lovit forul mondial.

El urma sa renunte la post in februarie 2016, insa intre timp a fost suspendat, la fel ca marele sau rival, Michel Platini.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …