Thursday , May 2 2024

Blanc mizeaza pe fundasii centrali Mexes si Rami la meciul cu România

Selectionerul Frantei, Laurent Blanc

Selec]ionerul Fran]ei, Laurent Blanc, îi va acorda credit în continuare funda[ului Philippe Mexes, în ciuda faptului c\ nu evolueaz\ la echipa sa de club, AS Roma, astfel c\ fostul juc\tor al forma]iei Auxerre va face cuplu în ap\rare cu Adil Rami (Lille), la meciul cu România, din 9 octombrie.

Potrivit L’Equipe, Blanc nu inten]ioneaz\ s\ schimbe nimic în zona central\ a na]ionalei franceze fa]\ de victoria înregistrat\ în Bosnia-Her]egovina (scor 2-0), pentru urm\toarele dou\ întâlniri de pe teren propriu, din Grupa D a preliminariilor Euro 2012, cu România (Stade France) [i cu Luxemburg (Metz, la 12 octombrie).

“Zona central\ mi-a dat satisfac]ie deplin\, a[a c\ o voi folosi [i la meciul cu România. O zon\ central\ nu se improvizeaz\ dup\ o zi pe alta. Am g\sit o solu]ie cu Philippe [i Adil, trebuie s\ aib\ automatisme [i s\ fie, în special, complementari… Sunt complementari, au nevoie doar s\ joace împreun\”, a spus Blanc, luni sear\, la postul RTL, într-o discu]ie cu fostul interna]ional Bixente Lizarazu.

Îns\ Blanc pare s\ se bazeze mai pu]in pe Jeremy Toulalan. De[i selec]ionerul nu a renun]at definitiv la mijloca[ul lui Olympique Lyon, revenirea sa la na]ional\ nu este garantat\. “Când ai o echip\ care a dat satisfac]ie în întregime (în Bosnia), se g\se[te cineva s\ propun\ alte nume, asta e problema în Fran]a”, explicat Blanc.

Tehnicianul l-ar putea chema la prima reprezentativ\ pe Dimitri Payet (Saint-Etienne), golgheterul campionatului francez, cu 7 reu[ite în tot atâtea partide. “Când un juc\tor are atâtea reu[ite, el trebuie monitorizat (…) [i este adev\rat c\ ne vom gândi la el, pentru c\ l-am urm\rit înc\ de la începutul campionatului, ca pe mul]i al]ii”, a spus Blanc.

În schimb, atacantul David Trezeguet (Hercules Alicante) pare a nu se afla în vederile selec]ionerului, în ciuda celor dou\ goluri marcate în meciul cu FC Sevilla, din ultima etap\ a campionatului spaniol. “Dac\ într-o zi vom avea nevoie de el, îl putem chema, dar am ales un grup de tineri juc\tori [i le vom acorda încredere în continuare”, a precizat Laurent Blanc.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …