Wednesday , April 24 2024

Black Friday pentru echipele sucevene din Liga a III-a: FC Pojorâta, spulberată la Dorohoi

Liga 3

Echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă a fost învinsă ieri, peste Siret, cu scorul de 0-6, la finalul unui meci în care bucovinenii au evoluat încă din minutul 13 cu un jucător mai puţin pe teren. Suceveanul Homneac a marcat de trei ori în poarta Pojorâtei. Intr-un alt joc al rundei a XIV-a din Liga a III-a, Sporting a pierdut, cu scorul de 0-3, în deplasarea de la Roman. Bucovina Rădăuţi a stat în runda de ieri

 

FC Pojorâta a încasat cea mai drastică înfrângere de la debutul în Liga a III-a, după ce a fost spulberată ieri, cu scorul de 0-6, pe terenul celor de la FCM Dorohoi, într-o partidă contând pentru etapa a XIV-a.
Trupa lui Vespazian Colban n-a uitat eşecul cu scandal din meciul tur şi a început în forţă jocul revanşă de peste Siret, reuşind să deschidă scorul încă din minutul 10, când Edy Sandu a transformat un penalty obţinut de Vrabie. Peste doar trei minute, bucovinenii au fost lăsaţi în zece oameni. Tivodar a văzut al doilea cartonaş galben din partea de centralul clujean Florin Dreve, iar din acel moment jocul a curs într-un singur sens. Cu un jucător în plus pe teren, botoşănenii au dus scorul la 3-0 într-un interval de doar zece minute, după două faze trase la indigo, în care Sandu a centrat în faţa porţii, iar Homneac a înscris ca la antrenamente. Mai mult, cu trei înainte de pauză, Vrabie a luat o acţiune pe cont propriu şi gazdele încheiau repriza cu 4-0 pe tabelă.
In partea secundă, Edy Sandu şi-a trecut în cont dubla în minutul 59, cu un lob din marginea careului, iar peste doar două minute, Homneac a bifat hattrickul şi a răsucit cuţitul în rana sucevenilor. La intrarea în ultimul sfert de oră, Grumezescu a mai nimerit o dată bara porţii oaspeţilor, iar în minutul 85 s-a restabilit şi egalitatea numerică pe gazon, după ce Cososchi a văzut al doilea galben. Trupa lui Dănuţ Mândrilă a avut şansa golului de onoare în ultimul minut, dar s-a opus Roheţki. Scor final 6-0, iar FC Pojorâta este făcută groggy tocmai pe terenul unde în urmă cu 5 luni sărbătorea promovarea în Liga a III-a.
Sporting, răpusă pe final în deplasarea de la Roman
Sporting Suceava a coborât pe locul 9 în clasamentul seriei întâi din Liga a III-a, după ce a pierdut ieri, cu scorul de 0-3, pe terenul celor de la Petotub Roman, într-un al meci din cadrul etapei cu numărul 14.
“Alb-verzii” au avut prima ocazie a întâlnirii în minutul 10, dar lovitura liberă executată de Bâgu a trecut puţin peste transversală. Cei care au deschis scorul au fost însă romaşcanii, Tapu reuşind să marcheze în minutul 19, în urma unei centrări din fază fixă. Gazdele îşi puteau dubla avantajul la jumătate de oră de la fluierul de start, când au beneficiat de un penalty parat însă de portarul Afloarei. In repriza secundă, trupa lui Mihai Guriţă a urcat mult mai sus în jumătatea adversă, dar a lăsat spaţii în defensivă, iar Petotub a profitat din plin. M. Alexandru şi Harbuzaru au finalizat două contraatacuri în minutele 83, respectiv 86 şi au închis tabela la 3-0. Pe final, Sporting a rămas şi în zece oameni, după ce N. Alexandru a văzut al doilea galben.
Sporting Suceava: Afloarei – N. Alexandru, Kuruc, Vitu, Moldovan, Longher, Gucianu, Duman, Bâgu, Cutaş, Ioancea. Antrenor: Mihai Guriţă. Au mai evoluat: Vornicu, Antonesei, Danieliuc şi Bilţ.
Rezultatele etapei a XIV-a:
Kosarom Paşcani – CSM Moineşti 4-1
FCM Dorohoi – FC Pojorâta 6-0
Ceahlăul II – Aerostar Bacău 1-0
Petrotub Roman – Sporting Suceava 3-0
Stiinţa Miroslava – Cetatea Târgu Neamţ (astăzi)
Bucovina Rădăuţi a stat în această rundă.
In următoarea rundă, penultima programată în acest an în Liga a III-a, Bucovina Rădăuţi va primi vineri vizita celor de la Kosarom Paşcani, FC Pojorâta va evolua o zi mai târziu, pe teren propriu, împotriva formaţiei Ceahlăul II, iar Sporting Suceava va sta. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …