Thursday , April 18 2024

Bianca Andreescu s-a retras de la Australian Open

Bianca Andreescu a facut un anunt trist pentru toti fanii sai, si anume faptul ca nu poate participa la primul turneu de Mare Slem al anului, cel de la Australian Open, care incepe la finele lunii ianuarie.

September 4, 2019 – Bianca Andreescu gives away signed tennis balls to the crowd after winning her quarterfinal match against Elise Mertens at the 2019 US Open. (Photo by Darren Carroll/USTA)

Romanca care acum reprezinta Canada, membra a top 10 WTA, si-a anuntat retragerea de la Australian Open din cauza accidentarii la genunchi pe care a suferit-o la sfarsitul lunii octombrie, in primul set al meciului cu Karolina Pliskova de la Turneul Campioanelor, de la Shenzhen, din China.

Andreescu era increzatoare ca putea incepe un an 2020 promitator, dupa un 2019 de vis, cu succese la Indian Wells, Rogers Cup si US Open.

“Vreau sa va anunt cum decurge recuperarea dupa accidentarea la genunchi pe care am suferit-o la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Recuperarea decurge bine, ma simt mai bine si mai puternica pe zi ce trece, dar dupa ce am discutat cu echipa mea si, urmand recomandarea primita de la medici, Australian Open vine prea devreme in procesul meu de recuperare si, din pacate, nu voi putea juca anul acesta. A fost o decizie foarte grea pe care a trebuit sa o iau pentru ca imi place foarte mult sa joc in Australia, dar trebuie sa respect planul de recuperare, pentru binele meu. Abia astept sa revin in Australia!”, a fost postarea pe contul sau de Twitter, facuta de sportiva cu parinti romani, Bianca Andreescu, 19 ani.

Andreescu nu era la inceputul lunii ianuarie 2019 nici macar in prima suta mondiala WTA, dar a inceput sa faca senzatie dupa finala facuta la Auckland, in Noua Zeelanda, pierduta atunci la Julia Goerges, din Germania.

La doar 19 ani, a cucerit dupa o finala de poveste cu Serena Williams primul sau titlu de Mare Slem, la US Open, in luna septembrie.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …