Tuesday , April 23 2024

Bergodi: Patronii romani au un obicei prost de a nu respecta rolul antrenorului

Bergodi nu a ramas cu o impresie prea buna despre patronii cluburilor din Romania

“La pauza meciului din Liga Europa, scor 0-0, cu moldovenii de la [erif, Becali a mers la vestiare [i a atacat dur doi juc\tori. Eu i-am spus s\ plece, el a a[teptat finalul [i m-a dat afar\. În direct la TV. Este un obicei prost al patronilor români: nu exist\ respectul rolurilor, vor s\ fac\ pe [efii mereu, cu toat\ lumea”, a afirmat italianul.

Întrebat ce înseamn\ s\ antrenezi în România, Bergodi a r\spuns: “La echipele mici trebuie s\ te gânde[ti la tot: de la du[uri la transport, iar de transferuri te ocupi personal. Este obositor, dificil, îns\ [i satisf\c\tor: eu am dus pentru prima oar\ Clujul în Europa, am câ[tigat Supercupa României cu Rapid. Mereu am încercat s\ îmbun\t\]esc”.

Fotbalul din România este descris de Bergodi ca fiind unul cu o tehnic\ ridicat\, cu juc\tori pasiona]i [i buni: “Când am ajuns, ca fost funda[, aveam în minte s\ m\ bazez pe pruden]\. Am în]eles rapid c\ fanii voiau altceva [i am început s\ elaborez un proiect de fotbal ofensiv [i nu speculativ: ac]iune ce începe în defensiv\, f\r\ centr\ri lungi, mereu cu mingea la picior. Modena reprezint\ sinteza ideilor mele”.

Bergodi a men]ionat c\ ar reveni cu pl\cere în România, de unde este sunat adeseori de jurnali[ti [i juc\tori: “Universitatea Craiova m-a c\utat în urm\ cu câteva luni, înseamn\ c\ am l\sat amintiri frumoase”

Principala calitate a românilor este, în opinia lui Bergodi, generozitatea, iar cel mai mare defect “[iretenia, în sensul negativ al cuvântului”. Bergodi regret\ faptul c\ românii nu sunt prea iubi]i în Italia.


Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …