Thursday , April 25 2024

Benzema s-a accidentat și va rata Campionatul Mondial din Qatar

Fotbalistul care a cucerit ultima ediție a Balonului de Aur, francezul Karim Benzema, s-a accidentat și va rata Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Atacantul de 34 de ani al naționalei campioane mondiale en-titre a suferit o accidentare sâmbătă, la un antrenament.

Inițial se crezuse că accidentarea este una minoră, iar Karim va rata doar meciul de debut de la aceste Mondiale. Totuși, cotidianul Le Parisien a anunțat că diagnosticul medicilor este unul mult mai dur, de ruptură musculară, lucru confirmat între timp și de Federația Franceză de Fotbal.

E vorba de o ruptură musculară la nivelul cvadricepsului piciorului stâng. Cel mai probabil, locul de titular în aceste condiții va fi ocupat de Olivier Giroud, starul lui Milan. Antrenorul Didier Deschamps va chema totuși la lot și un înlocuitor, unul dintre Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Martin Terrier (Rennes), Anthony Martial (Manchester United) și Moussa Diaby (Bayer Leverkusen).

”Sunt foarte trist pentru Karim, care își fixase ca obiectiv acest turneu final. În ciuda acestei noi lovituri primite de naționala noastră, am mare încredere în acest grup. Vom face totul posibil ca să trecem de provocările care vor urma”, a declarat antrenorul Deschamps.

Franța face parte din grupa D de la Campionatul Mondial, alături de Danemarca, Tunisia și Australia.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …