Wednesday , April 24 2024

Bellu si Bitang ar putea pregati in continuare lotul olimpic

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au renunţat la lotul naţional feminin de gimnastică după Jocurile Olimpice de Londra, atunci când le-a expirat şi contractul. Cei doi au declarat că este posibil să renunţe la gimnastică, iar lui Bellu i s-a pregătit un post de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Sport.

Bellu şi Bitang au dat recent semne că şi-ar dori să continue la lotul naţional, iar preşedintele FRG, Adrian Stoica, a confirmat acest lucru pentru ProSport.

“Am vorbit de câteva ori cu ei despre acest lucru şi din felul în care au decurs discuţiile cred că vor dori să continue, s-au arătat interesaţi. Deocamdată este prea devreme să ştim, trebuie să mai facem nişte evaluări, să punem pe hârtie nişte planuri de pregătire pe termen lung, să vedem cine va forma pe viitor lotul, sunt multe necunoscute”, a declarat Adrian Stoica.

În acest moment, gimnastele au revenit în sălile de antrenament. Momentan, la Izvorani se pregătesc Diana Bulimar, Larisa Iordache şi Raluca Haidu, cărora li se vor alătura în aceste zile Diana Chelaru, Amelia Racea, Dana Andrei şi Dianca Trenca, care sosesc de la Deva, după ce au trecut cu bine sesiunea de toamnă a examenului de bacalureat. Deşi au cerut un răgaz pentru a lua o hotărâre în ce priveşte viitorul lor în gimnastica de performanţă, Sandra Izbaşa (22 de ani) şi Cătălina Ponor (25 de ani) au dat de înţeles că se vor întoarce în sală.

Fetele şi-au reluat pregătirea obişnuită cu acelaşi colectiv cu care au lucrat şi până acum. Singura necunoscută este numele antrenorilor coordonatori, care ar putea fi tot Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …