Thursday , April 18 2024

Becali îl atacă dur pe Mircea Sandu: Bă, vagabondule, mă faci circar?

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a atacat verbal cu duritate pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, după ce acesta a afirmat că patronii din Liga I sunt “circari” şi “creditori”, declarând despre şeful federaţiei, printre altele, că este “vagabond”, “nenorocit” şi “nebun”.

“Păi nu îi e ruşine? Eu n-aveam nimic cu el, dar să spună că sunt circar? Păi bă, vagabondule, se uită familia mea, mă faci circar? Circar eşti tu mă, cu toată familia ta. Dacă luăm familia mea cu a ta, facem o comparaţie, să vedem care e model, a mea sau a ta? Să vedem care e circul în România. Păi eşti circ de circ de balamuc! Cum îţi permiţi să spui aşa ceva? Băi nebunule, băi circarule, tu eşti circar! El a jignit. A zis că patronii sunt circari şi creditori. Eu îi spun aşa: este el circ şi cu familia lui. Asta îi transmit eu. Ca să se înveţe minte. Eu l-am lăudat, dar cred că are ceva la bibilică şi o ia razna”, a afirmat Becali, într-o întâlnire cu presa.

Patronul Stelei a precizat că nu l-a mai atcat până acum pe Sandu pentru că ştia că este bolnav de cancer, dar o face acum după ce şeful FRF s-a însănătoşit: “L-am lăsat, am zis că e bolnav, dar stai puţin. Bă tată, dacă eşti bolnav, lasă-l pe unu sănătos care să ne respecte. Dacă ştii că o iei razna tra-la-la, du-te tată. Lasă-l pe unul sănătos care să vorbească frumos. Tot l-am lăsat că e bolnav, acum e sănătos, gata! Du-te bă, la comisii acum. Să mai dea şase luni lui Becali. Bă nenorocitule, cum îţi permiţi aşa ceva? Că tu comanzi, că eşti preşedintele Federaţiei. Du-te la arbitri şi comandă. Cât o să mai comanzi?”

Becali a mai afirmat că nimeni nu-i poate face nimic lui Mircea Sandu, din cauza sistemului pe care l-a creat. “Nu poate să-l dea nimeni în judecată pe Mircea Sandu. Mergem la comisii. Cine îl suspendă pe Mircea Sandu? El doarme de acum 20-25 de ani. El zice că fotbalul e a lui Ceauşescu, i l-a dat lui. Dar el crede că l-a băgat Ceauşescu acolo şi cluburile sunt ale lui Ceauşescu. Iar Ceauşescu îl votează pe el. Aşa e în mintea lui. Eu îi păcălesc pe ăia să mă voteze, ăia 274, noi suntem neuniţi, toţi patronii, că aşa e în România, altfel nu şi-ar mai permite să facă din astea. Ăsta e circul României. Nu noi. Când o federaţie este comandată de la a la z, şi comisiile de judecată. Pentru declaraţia făcută ar trebui să fie dat afară. Să fie făcută o Adunare Generală şi dat afară. Noi, circarii, să te dăm afară. Dar noi suntem proşti. eu zic, dar cu cine. Măcar mă descarc cu un vagabond ca ăsta”, a mai spus Becali.

Finanţatorul FC Steaua a declarat despre Sandu că a folosit bani din federaţie pentru a tratamentul său: “Dacă el e atât de bărbat şi nu e circar, bani are, că are câteva milioane, plăteşte-ţi bă singur operaţia, de ce accepţi 250 de mii să-ţi plătească Federaţia? Pe sănătate, şi de acolo vrei să iei? Măcar atâta demnitate să ai, că are bani, dacă nu avea, nu avea.”

Becali spune că fetele sale pot fi afectate când aud că Mircea Sandu îl face “circar” pe tatăl lor. “Păi ce să vadă fetele mele? «Uite tată ce a spus Mircea Sandu». «Păi uitaţi-vă la familia lui, la circ. Voi ştiţi ce familie aveţi şi cum aţi fost educate». Nu voiam, dar face mutu cu gură. Pe mut îl face să vorbească pentru că e prea obraznic. Vine un golan şi spune că patronii sunt circari. Eu mă consider printre ei. Şi pe urmă zic, că se deranjează familia”, a spus Becali, apoi a precizat referindu-se la fiica preşedintelui FRF, Raluca Sandu: “Nu vreau să o supăr pe fata lui. Fata lui e o admirabilă şi să mă scuze, nu am avut nicio intenţie cu ea, aluzie la ea. E o fată cu zâmbetul pe buze mereu şi o admir.”

Omul de afaceri a precizat că nu are cum să dea bani la Steaua decât prin creditare, cadou sau sponsorizare. “Păi cum să-i dau bani? Sunt patron, am acţiuni sută la sută. Trebuie să fac un act. Poţi da ca sponsorizare, cadou sau ca şi creditor. Pentru ce să-i dai ca sponsorizare? Ca să nu mai fie banii tăi? Mai dai şi la stat 32 la stat. Într-o societate civilizată, cum spune el, nu mai e nevoie să fii creditor, că iei bani din televiziune, mai iei bani şi la sfârşitul anului”, a explicat finanţatorul.

Becali l-a mai acuzat pe şeful FRF că nu a produs niciodată bani pentru cluburi şi că este “numai pe luate”. El e în concurenţă cu noi? Are vreo invidie pe noi. N-ai făcut nimic în viaţa ta, n-ai riscat nimic, ai jucat fotbal, ai venit şi ai luat bani din fotbal toată viaţa ta. Ai condus vreodată vreo societate comercială? Ai făcut ceva ca să-ţi permiţi să spui lucrurile astea? Ştii cum se câştigă banii? Ca să vezi cum e să vii să creditezi clubul. Noi avem un preşedinte de federaţie care habar n-are. Trebuie să ai noţiune de comerţ sau societate comercială. El habar n-are. Păi el a lucrat în capitalism? Să vadă cum se câştigă un milion. E mai rău că suntem creditori, că ar trebui să fim profitori, să câştigăm, ca în alte ţări. Produ tu un milion. Ai făcut vreun milion ca să-l dai? El e numai pe luate. Păi Mitică îi laudă pe toţi, el ştie cum să facă bani. A luat şi bani din fotbal, dar a şi produs. El ştie ce înseamnă să dai un milion. Mircea Sandu n-a produs în viaţa lui”, a spus Gigi Becali.

Patronul Stelei a declarat că nu se teme de faptul că ar putea fi sancţionat de FRF, suţinând din nou că nu are nicio legătură cu gruparea din Bulevardul Ghencea: “Eu n-am nicio treabă. Nu sunt reprezentatul clubului Steaua. Mâine iar trimite clubul Steaua că nu este răspunzător pentru declaraţiile domnului Becali, care sunt în nume propriu”.

Atacul lui Becali a survenit declaraţiilor făcute de preşedintele FRF într-o emisiune la Dolcesport, potrivit cărora în România nu există conducători de fotbal, ci numai circari, care nu investesc şi creditează cluburile, iar aceştia nu ar mai trebui băgaţi în seamă.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …