Friday , April 19 2024

Becali: După ce am bătut pe Rapid, simt că trăiesc

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că trăieşte o sărbătoare după eliminarea echipei Rapid din Cupa României şi că i-a revenit pofta de viaţă, precizând că se va duce să-şi comande un costum special pentru finala competiţiei, pe care crede că o va disputa cu marea rivală Dinamo.

“Simt şi eu că trăiesc. M-am îmbrăcat frumos, la costum azi, de sărbătoare. Aşa e când te bucuri. Când n-ai chef, tragi o pereche de blugi şi aia e, nu mai aveam chef nici să mă îmbrac. Vreau să mă îmbrac mereu numai de sărbătoare. Acum mă duc să fac comandă şi pentru costumul de la finala Cupei. E o bucurie foarte mare. Puteam să-i batem şi în campionat, dar i-am bătut în Giuleşti în Cupă”, a spus Becali.

El a lăudat prestaţia echipei sale din partida cu Rapid, câştigată cu scorul de 1-0. “Echipa a jucat extraordinar. A avut dăruire, determinare. Dacă vom juca aşa mereu, nu vom avea probleme în niciun fel. Şi trebuie ţinut cont şi de faptul că am jucat fără trei, patru titulari. Nu e puţin lucru”, a mai spus el.

Gigi Becali a menţionat că nu are emoţii privind calificarea în finala Cupei României. “Acum meciul e tur-retur. Noi suntem cap de serie şi vom juca cu Braşov sau Bistriţa. Nu-mi fac niciun fel de problemă că nu ne vom califica în finală. Şi eu cred că se va califica şi Dinamo în finală. O finală Dinamo – Steaua este o revenire la vremurile bune, este un meci şi între naş şi fin, e ceva frumos”, a precizat el.

Finanţatorul stelist a explicat că nu se simte într-o competiţie cu acţionarul majoritar al FC Rapid pentru că George Copos nu se ridică la nivelul lui. “Eu nu am un duel cu George Copos. Eu nu mă duelez cu mine. Eu sunt Becali. Ce nume e Becali şi ce nume e Copos. Păi şi la Parlamentul Europei, când fac eu, se vede Becali. Cine vrea să ia cuvântul? Becali. Pac şi primesc cuvântul. Alţii aşteaptă câte cinci zile. N-am la ce să mă duelez cu el. Şi ca om, şi ca atitudine, ca şi caracter. La ce să mă războiesc eu cu el? El e prea pitic, gânganie pentru mine”, a adăugat el.

Becali crede că nimeni din România nu se poate ridica la nivelul lui. “N-am cu cine să mă războiesc în toată ţara românească. Mie de aia îmi pare rău, că echipa într-un fel m-a cam dat în jos, pentru că eu aveam altă mentalitate. Eu aveam mentalitate de «number one», aşa, uşor-uşor am ajuns pe «number six», «number five». Nu-mi prea convine. Acum trebuie iar uşor, uşor să revin”, a afirmat Becali.

Gigi Becali a declarat că şi acţionarul dinamovist Cristian Borcea a spus că nu se poate ridica la nivelul lui. “Nu sunt de talia mea. Nu le spun cum sunt, dar nu sunt de talia mea din toate punctele de vedere. Şi Borcea recunoaşte că nu se compară cu naşul. Şi el e la diferenţă faţă de ei, şi tot recunoaşte. Nu sunt de talia mea. Să nu se simtă jigniţi, asta e părerea mea. Eu stau la palat. Ei unde fac conferinţe? Într-un birou de sticlă. Aici e palat, aur, icoane, sfinţi. Ei unde stau la birouri? Nu sunt de talia mea…”, a precizat Becali.

Finanţatorul stelist crede că Rapid şi FC Timişoara sunt echipele cele mai periculoase pentru Steaua în lupta pentru titlu. “Nu mi-e frică de Oţelul. Nici de Dinamo. Tot ţiganii sunt cei mai periculoşi. Dă-i naibii, că sunt periculoşi, s-au ţinut saci. Şi Timişoara e periculoasă. Nu zic că nu se bate la titlu Galaţiul, că aş fi nebun, sunt zece puncte, dar nu are forţă. Sunt zece puncte, pac-pac două meciuri. Dar ţiganii sunt periculoşi, s-au ţinut scai până în ultima secundă. Nu ne-au lăsat, s-au ţinut ţiganii scai, mai aveau puţin şi egalau”, a completat el.

Becali consideră că îi alintă pe suporterii rapidişti când le spune «ţigani». “Dinu Gheorghe e altceva acolo. E mai de catifea. E ţigan de catifea. Eu îi alint. Dinu Gheorghe e prietenul meu. Ăla nu are de ce să se supere. Ţigani îi alinţi că aşa le spune toată lumea. Nu pe Copos, dar ei o să râdă, rapidiştii. Îmi spuneau rapidiştii ieri «bre nea Gigi, vă bat ţiganii astă seară». E o glumă. Dacă vor să înţeleagă. Dacă nu înţeleg, pot să transmită prin Dinu Vamă, care e prietenul meu, şi nu le mai zic. Dar eu cred că le place”, a adăugat Gigi Becali.

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena “Valentin Stănescu”, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …