Friday , March 29 2024

Becali da o sută de mii de euro prima pentru meciurile cu Dinamo, CFR şi Voinţa

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că jucătorii antrenaţi de Ilie Stan vor avea o primă de câte o sută de mii de euro dacă vor câştiga următoarele trei meciuri din Liga I cu Dinamo, CFR Cluj şi Voinţa Sibiu, iar la sfârşitul campionatului vor cuceri şi titlul.

Prima de 100.000 de euro pentru cele trei meciuri se adaugă bonusului de 100.000 de eurpentru câştigarea campionatului. ” Nu e vorba de prime acum. E vorba că suntem într-o situaţie şi trebuie să o salvăm. Sunt astea trei meciuri, Dinamo, CFR şi Sibiu, dacă le câştigă şi pe urmă luăm campionatul, au încă 100.000 primă în plus. La prima de 100.000 pentru câştigarea campionatului o să mai aibă încă 100.000 dacă ei câştigă meciurile astea trei” , a spus Becali.

El a menţionat că Ilie Stan nu are de ce să-şi facă griji în privinţa postului de antrenor la Steaua. “Eu am spus de atâtea ori. Pentru ce se aude de Grigoraş, Bergodi, Hagi? Nu înţeleg de ce se aude aşa ceva. De unde să fie Grigoraş dorit de Becali? Eu l-am asigurat pe Ilie Stan. El probabil e obsedat de lucrul ăsta, dar echipa are rezultate. El poate califica echipa şi joi. Chiar dacă nu o califică, va rămâne şi din iarnă “, a mai spus finanţatorul.

Becali nu consideră meciul din Liga Europa, cu Schalke 04, unul decisiv pentru calificare. “Nu e cel mai important meci. Dacă era decisiv de calificare, era cel mai important pentru că era ceva să fim în «primăvara europeană». Până la urmă văd că tot Steaua e cu «primăvara europeană», cu cupele europene”, a explicat el.

Finanţatorul stelist nu vede o semnificaţie aparte în faptul că meciul Schalke 04 – Steaua se va disputa la 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. “Astea cu 1 Decembrie nu le mai trăiesc oamenii, le fac numai la vrăjeală. Nu simt nimic de 1 Decembrie. Ce să fac, să mint şi eu acum? Toţi numai vrăjeală, tra-la-la, paradă, Ziua Naţională. Numai minciuni”, a precizat el.

Becali l-a scuzat pe Mihai Costea pentru gestul de nemulţumire al fotbalistului când nu a fost lăsat să execute penaltiul obţinut în partida cu FC Braşov. “A fost o reacţie a unui copil care iubeşte ceva şi ţine jucăria strâns. Nu a fost o reacţie obraznică, ci a unui copil răsfăţat. N-ai de ce să te superi pe asta”, a adăugat finanţatorul.

El şi-a cerut scuze mamei fraţilor Costea pentru că i-a făcut “măscărici” şi a menţionat că s-a referit doar la jocul prestat de ei. “Ei nu au de ce să-şi ceară scuze pentru că atunci când un fotbalist joacă prost, asta e, atâta poate atunci. Când a fost cu Bourceanu, atunci da, trebuia să-şi ceară scuze. Eu am cerut scuze mamei lui. Cum se simţea când a fost criticat copilul ei… Eu când greşesc, îmi cer scuze. Dar am zis «măscărici» din punct de vedere sportiv”, a explicat Gigi Becali.

Steaua întâlneşte, joi, de la ora 20.00, în deplasare, formaţia germană Schalke 04, într-un meci contând pentru etapa a V-a a grupei J din Liga Europa, transmis de Pro TV.

În campionat, Steaua se află pe poziţia a şasea a clasamentului, la 11 puncte de ocupanta primului loc, Dinamo. În următoarele trei etape, Steaua întâlneşte pe Dinamo în deplasare, şi pe CFR Cluj şi Voinţa Sibiu, în deplasare.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …