Saturday , April 20 2024

Becali a comis-o: declaratiile rasiste care au socat Franta

Steaua este târâtă într-un scandal uriaş în Europa. Francezii sunt şocaţi după ultimele declaraţii marca Becali: “Numele lui nu spune prea multe, dar ţine prima pagina a ziarelor cu derapajele lui”, scriu cei din Hexagon.

Francezii sunt şocaţi după ce patronul din Ghencea l-a refuzat pe Sinama Pongolle din cauza culorii pielii. Fostul câştigător al Ligii a fost propus în această vară în Ghencea, iar Becali s-a interesat la Nicoliţă: “Mi-a spus că poate face orice cu mingea, dar numai când vrea”, a dezvăluit Becali, care a refuzat oferta când a aflat despre cine este vorba, scrie prosport.ro.

Becali: “Pongolle mi-a fost propus de un impresar! Dar e negru…”

“Pongolle ne-a fost propus de impresar. El a zis că în România vine doar la Steaua. Simpatiza cu Steaua de mic, aşa cum fac mulţi jucători străini. Am întrebat despre el. Mi-a zis că e creştin, dar că e negru. Ei, dacă e negru…”, a fost declaraţia lui Becali, care i-a şocat pe francezi.

Le Figaro: “Becali are derapaje de tot felul! Steaua îl refuză pe Pongolle pentru că e negru”

“Steaua îl refuză pe Pongolle pentru că este negru. Preşedintele clubului român, obişnuit să aibă derapaje de toate felurile, nu vrea un jucător negru în echipa sa”, scrie Le Figaro.

“Rasism: Steaua îl refuză pe Pongolle din cauza culorii pielii. Numele lui Gigi Becali poate că nu va spune multe, dar niciodată nu încetează să ţină capul de afiş al ziarelor”, a notat Chronofoot.

Sinama-Pongolle este sub contract cu Sporting Lisabona, însă în ultimii doi ani a jucat la Zaragoza şi Saint Etienne. De-a lungul carierei, Pongolle a mai evoluat pentru Liverpool, Le Havre, Blackburn, Recreativo şi Atletico Madrid.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …