Wednesday , April 24 2024

Bayern Munchen a devenit campioana Europei in ultimul minut. 2-1 cu Borussia, in finala Ligii Campionilor, la Londra

bayern liga campionilor trofeu
sursa foto: Eurosport

Bayern Munchen a învins la limită, cu scorul de 2-1, pe Borussia Dortmund, în finala Ligii Campionilor, jucată sâmbătă seara, pe stadionul Wembley. Golul victoriei a fost marcat de olandezul Arjen Robben, în minutul 89.

Cu trei finale de Champions League jucate în ultimii patru ani, Bayern Munchen pornea favorită în disputa decisivă pentru trofeu, cu Borussia Dortmund. În plus, sezonul de excepţie al bavarezilor întărea această convingere, iar aşteptările au fost într-un final împlinite, însă cu foarte multă muncă şi emoţii.

Finala Borussia Dortmund – Bayern Munchen a fost una dintre cele mai frumoase văzute în ultimii ani în Liga Campionilor, întrecută poate doar de istoricul Liverpool – Milan, din 2006. Acum, eroi au fost cei doi portari, Roman Weidenfeller şi Manuel Neuer, care au ţinut tabela intactă până în minutul 60.

Borussia a început meciul cu mai mare avânt, iar primele 25 de minute i-au aparţinut în totalitate. Apoi, bavarezii au fost cei care au preluat iniţiativa şi au ratat o ocazie uriaşă în finalul primei reprize, când Robben a vrut să salte balonul peste Weidenfeller, dar mingea l-a izbit în faţă pe goalkeeper-ul Borussiei. Începutul reprizei secunde a fost echilibrat, însă în minutul 60 croatul Mandzukic a adus-o pe Bayern în avantaj, după o fază excelent lucrată de Robben.

Doar opt minute a durat avantajul lui Bayern. Fundaşul brazilian Dante a avut o intervenţie neglijentă asupra lui Reus, iar arbitrul a dictat penalty pentru Borussia. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Gundogan, iar tabela arăta 1-1.

După acest moment, Borussia nu a mai fost însă capabilă să fie periculoasă. Bayern a ratat din toate poziţiile, unele dintre situaţii fiind de-a dreptul incredibile. Eforturile trupei lui Jupp Heynckes aveau să fie încununate de succes abia în minutul 89, când o pasă cu călcâiul a lui Ribery a ajuns cu noroc la Robben, acesta s-a descurcat între fundaşii Borussiei şi l-a învins pe Weidenfeller.

2-1 pentru Bayern a fost scorul cu care s-a încheiat finala, iar Bayern Munchen a câştigat pentru a cincea oară trofeul, performanţă cu care se poate lăuda doar FC Liverpool. Precedentele patru succese se consemnaseră în 1974, 1975, 1976 şi 2001.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …