Monday , December 4 2023

Baschetbaliștii de la “Ştefan” au jucat finala mică la ONSŞ

Echipa condusă de profesorul Adrian Cojocaru a terminat turneul final pe locul 4, după ce a fost învinsă în lupta pentru bronz de reprezentanta Colegiului Național „Mihai Viteazul” Ploiești

Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava a găzduit, în premieră pentru municipiul Suceava, faza finală a Olimpiadei Naționale Şcolare la baschet băieți liceu.

Echipa gazdă, pregătită de profesorul Adrian Cojocaru, s-a clasat pe locul 4, după ce a fost învinsă în finala mică de Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești cu scorul de 57-93.

În faza grupelor, sucevenii au înregistrat două victorii, 71-60 cu Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea și 68-65 cu Colegiul Național Bănățean Timișoara, și o înfrângere, 58-85 cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

În semifinale, echipa antrenată de profesorul Adrian Cojocaru a cedat în fața Liceului cu Program Sportiv Cluj Napoca cu scorul de 45-73.

În finala mică Colegiul Național „Ştefan cel Mare” Suceava s-a reîntâlnit cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, pierzând din nou, scor 57-93.

Echipa suceveană a fost formată din următorii jucători: David-Lucian Nica, Eduard-Valentin Dumitrescul, Ştefan Cojocaru, Mihai-Alexandru Vodă, Alexandru-Valentin Chauciuc, Codrin Domnea, Matei Rusu, Andrei Diaconescu, Eric-Theodor Voitchevizi și David Rusu.

Titlul de campioană a fost adjudecat de Liceul cu Program Sportiv Cluj Napoca, care a învins în finala mare Colegiul Național „Spiru Haret” București cu 64-62. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

România, în grupă cu Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, la EURO 2024

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal …