Friday , March 29 2024

Barcelona nu va putea cumpăra şi vinde jucători timp un an, din cauza neregulilor legate de transferurile unor minori

barcelona

Lovitură dură pentru FC Barcelona, care nu va mai putea cumpăra sau vinde jucători timp de un an, din cauza unor nereguli la transferurile a 10 fotbalişti minori.

Decizia a fost anunţată pe site-ul oficial al FIFA, care a precizat că investigaţiile în acest caz s-au desfăşurat în utimul an şi vizează perioada 2009-2013.

Pe lângă interdicţia de un an la transferuri, clubul catalan a primit şi o amendă de 450.000 de franci elveţieni şi este obligată ca, în decurs de 90 de zile, să revolve probemele legate de jucătorii minori aflaţi în discuţie.

FC Barcelona a anunţat săptămâna trecută transferul croatului Alen Halilovic, de la Dinamo Zagreb, iar presa iberică insistă asupra interesului manifestat de actuala campioană a Spaniei pentru portarul german Marc-Andre ter Stegen, de la Borussia Monchengladbach, în condiţiile în care lui Victor Valdes şi Jose Manuel Pinto le expiră înţelegerile cu clubul în această vară.

Cu toate acestea, decizia FIFA pune în pericol nu doar aceste două transferuri, ci şi pregătirea sezonului viitor, catalanii având nevoie disperată de un portar şi de un fundaş central, căpitanul Carles Puyol anunţânu-şi retragerea la finalul actualei stagiuni.

Federaţia Spaniolă de Fotbal a fost de asemenea amendată în acest caz, cu 500.000 de franci elveţieni, şi are la dispoziţie un an pentru a-şi rezolva lacunele din regulament.

În 2010, Chelsea a primit o pedeapsă asemănătoare, după ce clubul francez Lens a acuzat modul în care londonezii l-au achiziţionat pe Gael Kakuta. Echipa patronată de Roman Abramovici a făcut însă recurs la TAS, iar sancţiunea a fost anulată.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …